Maldini are o istorie întreagă cu AC Milan, asta pentru că la clubul italian a existat, începând din 1954, câte un Maldini pentru fiecare campanie a echipei. Primul a fost Cesare Maldini, care a disputat 386 de meciuri în tricoul lui AC Milan. A urmat Paolo Maldini, care a jucat întreaga lui carieră la același club, bifând 901 prezențe, 33 de goluri și 24 de assist-uri, ocupând poziția de fundaș.
În prezent, la AC Milan este Daniel Maldini, care evoluează pentru echipa U17. Înainte de Daniel a fost și Christian Maldini, care acum nu are echipă. "Au fost puțini anii din 1954 în care un Maldini nu a fost parte din AC Milan. Primul a fost tatăl meu, apoi eu, apoi copiii mei. Un lucru frumos la Milan este că astfel de lucruri pur și simplu se întâmplă. Relația mea cu acest club s-a născut în 1978 și încă nu s-a încheiat. Faptul că cel puțin un membru al familiei Maldini a avut legătură cu acest club încă din 1950 spune totul", a spus Paolo Maldini pentru UEFA.

Paolo Maldini: "Golul din finala UCL din 2005 rămâne cel mai frumos"

Liga Campionilor UEFA
Cine sunt fotbaliștii cu cele mai multe trofee Champions League câștigate! Un singur jucător are 6
29/05/2022 LA 06:18
Paolo Maldini a vorbit și despre finalele de Champions League din 2005 și 2007. În 2005, la Istanbul, AC Milan a cedat în fața lui Liverpool cu 3-2 la penalty-uri, după ce la sfârșitul minutelor regulamentare se terminaseră 3-3. Pentru Milan au marcat la acea vreme Maldini și Crespo de două ori.
"Rămâne cel mai rapid și mai frumos gol chiar dacă poartă o dramă în amintirea mea. Fotbalul este surprinzător și lucrurile nu pot fi niciodată luate pentru totdeauna. Până la urmă, de aceea este frumos acest sport. Ceea ce este amuzant este că am jucat opt finale și am câștigat cinci, dar pe asta mi-o amintesc cel mai bine, a lăsat o urmă importantă în amintirea mea. Am fost favoriți, am jucat mult mai bine, am fost mereu periculoși și este cu adevărat dureros să-mi amintesc de rezultat", a spus Paolo Maldini.
Maldini a mai vorbit și despre finala din 2007, pe care AC Milan a câștigat-o de data aceasta: "Am luat atunci atât de multe analgezice, îmi amintesc foarte puțin din acel meci, începutul, golurile lui Inzaghi, sfârșitul și puțin din petrecere. L-am întrebat pe antrenor trei zile după aceea dacă am câștigat sau am pierdut".
Serie A
Ciprian Tătărușanu, aproape de despărțirea de AC Milan! Unde este dorit ca titular în sezonul viitor
28/03/2022 LA 04:50
Fotbal
Balonul de Aur 2021 | Messi, pentru a 7-a oară cel mai bun fotbalist al lumii! Toți laureații serii
29/11/2021 LA 22:10