Pep Guardiola se pregătește să conducă pentru a 3-a oasă o echipă în finala Champions League. După ce a câștigat de 2 ori trofeul la cârma Barcelonei (2009 și 2011), antrenorul spaniol nu a mai ajuns în finală, chiar dacă a avut pe mână echipe stelare, atât la Bayern Munchen, cât și la Manchester City.
În rândul opiniei publice s-a creat o imagine a unui Guardiola aproape disperat să câștige încă o dată Champions League, pentru a închide gura criticilor care consideră că acesta a reușit în cea mai importantă competiție europeană numai când a avut la dispoziție generația de aur a Barcelonei, cu Messi, Xavi sau Iniesta în prim plan.
Guardiola a spus că lucrurile nu stau nici pe departe așa și că pentru el este mult mai important succesul din Premier League, deși a menționat că el și echipa sa vor face totul ăentru a câștiga și Champions League:
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
ACUM 13 ORE
"Niciodată nu voi juca pentru o singură cupă. Puteți concura în Cupa Ligii, FA Cup și Liga Campionilor doar atunci când ești într-o formă bună în campionat. Mai important decât câștigarea Premier League în acest sezon este faptul că am câștigat cinci titluri în zece ani sau trei în ultimii patru ani. Aceasta înseamnă mai mult decât câștigarea unui trofeu european.
Vrem să concurăm și să încercăm să câștigăm Liga Campionilor, iar sezonul viitor o vom face din nou. Desigur că vrem să fim cea mai bună echipă din Europa, dar pentru mine este mai important să lupt 10 luni, nu doar 6 jocuri. Mereu m-am gândit la asta, chiar și atunci când am câștigat, cu Barcelona, ​​Liga Campionilor de două ori.", a declarat Guardiola, citat de manchestereveningnews.uk.

Pep Guariola: "Jucătorii m-ar omorî doar ca să prindă echipa"

Finala cu Chelsea se apropie, iar Pep Guardiola are mari dificultăți în alcătuirea lotului care se va deplasa la Porto pentru marele meci. Majoritatea jucătorilor lui City au făcut un sezon foarte bun, astfel că aceștia își doresc măcar să facă parte din lot, dacă nu să fie titulari.
Ibericul a recunoscut dificiltățile pe care le întâmpină în acest sens, dar a dezvăluit că va alcătui echipa după ce va analiza mai bine echipa adversă.
"Am o idee despre cum să joc contra lui Chelsea, sunt două planuri. Jucătorii mei își doresc enorm să joace. M-ar omorî doar ca să prindă echipa, știu asta. Va fi o decizie incredibil de dificilă, dar voi mai analiza adversarii și voi lua o hotărâre.
E greu să le spun jucătorilor că nu intră în planurile mele la un meci obișnuit, nici nu pot să-mi imaginez cum să fac asta la o finală de Champions League. Dar am o relație bună cu ei, știu că nu e nimic personal, dar îmi va părea rău de unii. Jucătorii sunt cu tine dacă învingi. Le-am spus tuturor să fie pregătiți, niciodată nu știi ce se poate întâmpla.", a adăugat Guardiola.
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
IERI LA 05:59
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22