Kingsley Coman, despre care se spune deja că a fost lăsat mult prea ușor să plece de Juventus (similar cu cazul lui Thierry Henry), a marcat cel mai important gol al carierei în minutul 60. Atacantul francez a reluat excelent cu capul din careu, după o centrare ideală expediată de Joshua Kimmich.
Coman, cel care a fost crescut chiar la academia lui PSG, rivala lui Bayern din finala UEFA Champions League, are parte de momente extraordinare la Bayern Munchen. Cu titlul deja cucerit, francezul a reușit acum să câștige și trofeul UCL la doar 24 de ani.

Recordul lui Kinglsey Coman

Liga Campionilor UEFA
UEFA a stabilit cum va acorda cele două wild-carduri în Champions League! Ligile de top, avantajate
10/05/2022 LA 12:49
Evoluția sa excelentă din marea finală de la Lisabona nu a trecut pe sub radarul oficialilor UEFA. La doar 24 de ani și 71 de zile, Kinglsey Coman a devenit al doilea cel mai tânăr jucător din istorie care a fost numit omul meciului într-o finală UEFA Champions League din 2000 în prezent.
Doar Lionel Messi l-a depășit pe Kinglsey Coman. Argentinianul a fost numit, la 23 de ani, omul meciului în finala câștigată de Barcelona în fața lui Manchester United pe Wembley în 2011.

Coman, urmărit de ghinion

Kinglsey Coman a ratat 62 de meciuri la Bayern din cauza accidentărilor de când a ajuns în Bavaria la începutul sezonului 2016/2017.
După două accidentări serioase la ligamente sezonul trecut, Coman a declarat că se va retrage dacă va fi nevoie să se opereze din nou.
“A fost un an foarte dificil (n.r. 2018). Când mă accidentez, parcă este sfârșitul lumii pentru mine. Sper că nu trebuie să mai trec prin ceea ce am trecut. Ajunge! Nu voi accepta o a treia operație, asta ar însemna că piciorul meu nu este făcut să reziste la acest nivel. O să duc o altă viață, o viață în anonimat”, a povestit atunci Coman pentru TF1, cel care are în palmares un titlu în Ligue 1, o cupă și o cupă a Ligii cu PSG, două titluri în Serie A, cinci titluri în Bundesliga și UEFA Champions League.
Liga Campionilor UEFA
Exclusiv | 36 de ani de la Sevilla! Ștefan Iovan și Adrian Bumbescu, povești savuroase din 1986
06/05/2022 LA 21:06
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp consideră că Real Madrid merită să fie în finala UCL! Germanul, săgeți către UEFA
06/05/2022 LA 16:17