Cele mai importante cluburi din Europa au demarat o campanie pentru a obține un control mai mare asupra veniturilor și felului în care este organizată UEFA Champions League.
A existat un consens general privind planurile UEFA de a schimba formatul competiției începând cu 2024, până la 36 de cluburi care vor juca, în total, cu 100 de meciuri mai mult. Actuala formă a fazei grupelor va fi eliminată pentru o a se forma o singură ligă, cu toate echipele.
Ultimele discuții dintre cluburi și UEFA se concentrează pe o companie comună creată de UEFA și cluburi pentru a gestiona drepturile de difuzare, comerciale și de marketing ale competiției.
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21

Cluburile europene, în conflict cu UEFA

UEFA spera să se ajungă la un acord de principiu chiar astăzi pentru ca votul final să aibă loc luna viitoare. Însă Asociația Cluburilor Europene (ACE), care reprezintă 246 de cluburi europene și este condusă de președintele lui Juventus, Andrea Angelli, susține că dorește să discute despre structura de guvernare pentru competiție înainte să aprobe noul format.
Planul UEFA de extindere a Champions League a venit în contextul mai multor discuții privind formarea de către cluburi a unei SuperLigi Europene în care UEFA nu ar fi implicată.
Cluburile deocamdată au un rol pur consultativ privind gestionarea competiției însă odată cu noul format ele speră să obțină noi puteri și, probabil, venituri mai mari, ceea ce ar însemna o schimbare majoră în relația cu UEFA.
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26