”Trebuie să analizăm și să vedem dacă TAS este organizația potrivită la care să se facă apel pentru deciziile instituționale din fotbal. Elveția este o țară cu o mare tradiție de imparțialitate, dar TAS nu se ridică la acest standard”, a declarat Tebas.
Manchester City va putea juca în UEFA Champions League în următorii doi ani după ce apelul echipei lui Guardiola a fost acceptat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).
Așadar, TAS întoarce decizia UEFA. Manchester City va juca în Champions League pentru 2 sezoane. TAS a decis să păstreze amenda pentru City, pe care a redus-o însă la 10 milioane de euro.
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21
TAS a informat că acuzațiile privind finanțările ascunse ca sponsorizări au fost ”fie nedemonstrate fie clasate”. Clasate înseamnă în acest caz că au avut loc acum mai mult de cinci ani și nu mai pot fi investigate.

Răspunsul UEFA

UEFA a emis un comunicat pe site-ul oficial al instituției prin care reacționează la decizia TAS de a-i permite lui Manchester City să joace în următorul sezon în Champions League.
”Uefa ia notă de decizia luată de Curtea de Arbitraj pentru Sport de reducere a sancțiunii aplicate echipei Manchester City FC de către organismul independent de control financiar a cluburilor pentru presupuse încălcări ale reglementărilor Uefa Club privind licențiere și fair play. Uefa observă că TAS a constatat că nu există suficiente dovezi concludente pentru a susține toate concluziile CFCB în acest caz specific și că multe dintre presupusele încălcări au fost prescrise din cauza perioadei de cinci ani prevăzută în reglementările Uefa.
În ultimii ani, Financial Fair Play a jucat un rol semnificativ în protejarea cluburilor. Acest mecanism a ajutat cluburile să devină durabile din punct de vedere financiar, iar Uefa rămâne atașată de principiile sale. Uefa nu va face alte comentarii pe această temă.", se arată în comunicatul forului european.
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26