”Deși Manchester City și avocații clubului încă nu au analizat în totalitate decizia TAS, clubul este mulțumit de decizia de astăzi prin care se validează poziția noastră și se recunosc toate dovezile pe care noi le-am prezentat. Clubul dorește să mulțumească membrilor TAS pentru profesionalsimul de care au dat dovadă și pentru faptul că au analizat cu seriozitate cazul”, se arată în comunicatul lui City.
Așadar, TAS întoarce decizia UEFA. Manchester City va juca în Champions League pentru 2 sezoane. TAS a decis să păstreze amenda pentru City, pe care a redus-o însă la 10 milioane de euro.
Liga Campionilor UEFA
Misterul din spatele imaginii în care Ronaldo "antrenează" United a fost risipit
20/09/2021 LA 05:46
TAS a informat că acuzațiile privind finanțările ascunse ca sponsorizări au fost ”fie nedemonstrate fie clasate”. Clasate înseamnă în acest caz că au avut loc acum mai mult de cinci ani și nu mai pot fi investigate.
Sancțiunea ar fi fost fără precedent, dacă ținem cont de faptul că de la introducerea regulilor FFP în 2011, UEFA a demonstrat o atitudine îngăduitoare față de cluburile “mari” ale continentului. Odată cu infuzia de capital a șeicului Mansour în 2008, Manchester City s-a transformat treptat într-o forță a fotbalului.
Conform rapoartelor financiare prezentate de club, începând cu anul 2008, Mansour a investit suma de 1.3 miliarde euro, investiții care s-au materializat în: una din cele mai moderne academii la nivel mondial, un stadion și infrastructură moderne, o echipă competitivă în Premier League și la nivel continental, cu profit financiar în ultimii ani.
Sursa cea mai importantă de venit, pe lângă banii câștigați în urma participării în Premier League și Champions League, o reprezintă contractele de sponsorizare. Principalul sponsor al clubului este compania Etihad.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe l-a evitat cât a putut pe Messi. Cifrele incredibile prezentate de L'Equipe
16/09/2021 LA 14:30
Liga Campionilor UEFA
Koeman, distrus: "Jucătorii știu că există un cadavru sportiv pe bancă"
15/09/2021 LA 08:58