În urma tragerii la sorți a sferturilor de finală din Champions League s-a stabilit că Atletico Madrid va juca cu Manchester City. Duelul se anunță unul extrem de interesant mai ales prin prisma celor doi antrenori, Diego Simeone și Pep Guardiola, oemeni care au atins cele mai înalte culmi în fotbal prin stiluri diametral opuse.
Manchester City și Atletico Madrid nu s-au mai înfruntat niciodată în istorie, astfel că exstă multe semne de întrebare privind această dublă manșă.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
ACUM 17 ORE
Imediat după aflarea veștii că echipa sa va da peste City, Diego Simeone a oferit o reacție echilibrată, subliniind că orice se poate întâmpla într-un astfel de duel, dar că mai este destul timp până la ora meciului și echipa sa trebuie să se concentreze pe următoarele jocuri. Argentinianul a vorbit însă la superlativ despre omologul său, Pep Guardiola.
"În primul rând simt o mare admirație pentru Guardiola și pentru munca lui de la City. Cât despre meciul nostru, este o competiție extrem de importantă, vor fi dueluri între două echipe mari, dar va fi timp suficient ca să evaluăm corect acest meci și șansele pe care le avem. Deocamdată, meciul cu Rayo este cel mai important.
Înțeleg că vreți să vorbim despre Champions League, după tragerea la sorți, dar vine meciul cu Rayo, care este cel mai important pentru noi, așa că întrebați-mă despre acest meci", a spus Simeone la conferința de presă.
Citește și:

Diego Simeone l-a învins pe Guardiola în cel mai important duel de până acum

Deși sunt de o viață manageri la cel mai înalt nivel, cei doi nu se cunosc prea bine, întâlnindu-se de numai 3 ori în dueluri directe.
Primul a fost în februarie 2012, în primul sezon al lui Cholo la Atletico și ultimul al lui Pep la Barcelona. Catalanii au învins cu 2-1 la Madrid, cu un gol marcat pe final de Messi, dar Barcelona era la acea vreme o echipă formată, care dominase fotbalul spaniol și european, în timp ce Atletico se afla la începutul unei ere glorioase.
Guardiola și Simeone au fost din nou față în față în 2016, de data aceasta într-o confruntare mult mai importantă. Atletico Madrid și Bayern s-au duelat în semifinalele Champions League, iar echilibrul a fost unul major. Madrilenii s-au impus la limită acasă, printr-un gol al lui Saul, iar bavarezii conduși de Guardiola au câștigat returul de pe Allianz Arena cu 2-1 (goluri Xabi Alonso și Lewandowski, respectiv Griezmann), dar nu a fost suficient pentru calificarea în finală. Atletico a mers mai departe grație golului marcat în deplasare, regulă care nu mai este astăzi valabilă.
Astfel, Simeone a stat atunci în calea visului lui Guardiola de a câștiga Champions League cu o altă echipă în afară de Barcelona. Pep a și plecat de la Bayern la finalul acestui sezon, iar necucerirea trofeului suprem din fotbalul european cu clubul german va rămâne marea sa dezamăgire din acel mandat.
Guardiola a ajuns apoi la City având același țel, cucerirea Champions League, pe care încă nu l-a atins. Finala de anul trecut a fost cel mai bun rezultat, iar trecerea timpului fără îndeplinirea acestui obiectiv nu poate crea decât frustrare pentru perfecționistul tehnician.
Va reuși Simeone să se opună din nou marelui obiectiv al lui Guardiola la cârma celor de la City? Vom afla la capătul unei duble manșe care se anunță extrem de interesantă din toate punctele de vedere.
Câștigătoarea dintre City și Atletico se va duela pentru un loc în finală cu cea din confruntafrea Real Madrid - Chelsea, astfel că pentru Simeone sau Guardiola un succes în meciul direct ar fi doar o primă bătălie câștigată dintr-o trilogie infernală, aici incluzându-se semifinala și apoi finala, unde va ajunge, aproape sigur, Bayern sau Liverpool, favorite pe cealaltă parte de tablou.
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
19/05/2022 LA 08:30
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
17/05/2022 LA 12:55