UPDATE | Comitetul Executiv al UEFA a avut astăzi o ședință extraordinară în urma escaladării grave a situației de securitate din Europa. Forul continental a decis să mute finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg pe Stade de France, din Saint-Denis. Meciul se va juca așa cum era programat inițial sâmbătă, 28 mai, la ora 21:00 CET.
"UEFA dorește să-și exprime mulțumirile față de Emmanuel Macron, președintele Franței, pentru sprijinul personal și angajamentul său de a muta cel mai prestigios joc din Champions League în Franța, într-o perioadă de criză fără egal. Împreună cu guvernul francez, UEFA va sprijini pe deplin eforturile pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal și a familiilor acestora din Ucraina, care se confruntă cu suferințe umane cumplite și distrugeri.
La ședința de astăzi, Comitetul Executiv al UEFA a decis, de asemenea, ca cluburile și echipele naționale ruse și ucrainene care concurează în competițiile UEFA să fie obligate să-și joace meciurile de acasă în locații neutre", a anunțat UEFA.
Liga Campionilor UEFA
Fede Valverde, deranjat de ce a spus Mo Salah despre Real Madrid: "Lipsă de respect!"
23/05/2022 LA 09:01
Știrea inițială

Finala Champions League va fi, aproape sigur, relocată

În timp ce tensiunile se accelerează între Rusia şi Ucraina, Uniunea Europeană de Fotbal ar putea fi nevoită să modifice locul de disputare a viitoarei finale a Ligii Campionilor, programată iniţial pe 28 mai, pe Gazprom Arena din Sankt-Petersburg, conform presei britanice.
În cazul unui conflict militar în Ucraina, UEFA va trebui să găsească o nouă locaţie pentru disputarea finalei Champions League, iar stadionul Wembley (foto sus) din Londra este una din posibilităţile studiate de forul continental, care urmăreşte îndeaproape criza ucraineană în vederea elaborării unui plan de urgenţă dacă va fi necesar.
Liga Campionilor UEFA
UEFA a stabilit cum va acorda cele două wild-carduri în Champions League! Ligile de top, avantajate
10/05/2022 LA 12:49
Liga Campionilor UEFA
Exclusiv | 36 de ani de la Sevilla! Ștefan Iovan și Adrian Bumbescu, povești savuroase din 1986
06/05/2022 LA 21:06