Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA a schimbat locația finalei Champions League. Ce se întâmplă cu echipele ruse și ucrainene

Cristian Mihală

Actualizat 25/02/2022 la 12:13 GMT+2

Finala Ligii Campionilor la fotbal, programată iniţial la Sankt-Petersburg, în Rusia, pe data de 28 mai, a fost mutată în Franța. Clubulurile din Rusia și Ucraina nu vor mai evolua în actuala ediție de Champions League pe teren propriu, urmând a juca partidele de acasă în locații neutre.

Das Stade de France ist der neue Austragungsort

Credit imagine: SID

UPDATE | Comitetul Executiv al UEFA a avut astăzi o ședință extraordinară în urma escaladării grave a situației de securitate din Europa. Forul continental a decis să mute finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg pe Stade de France, din Saint-Denis. Meciul se va juca așa cum era programat inițial sâmbătă, 28 mai, la ora 21:00 CET.
"UEFA dorește să-și exprime mulțumirile față de Emmanuel Macron, președintele Franței, pentru sprijinul personal și angajamentul său de a muta cel mai prestigios joc din Champions League în Franța, într-o perioadă de criză fără egal. Împreună cu guvernul francez, UEFA va sprijini pe deplin eforturile pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal și a familiilor acestora din Ucraina, care se confruntă cu suferințe umane cumplite și distrugeri.
La ședința de astăzi, Comitetul Executiv al UEFA a decis, de asemenea, ca cluburile și echipele naționale ruse și ucrainene care concurează în competițiile UEFA să fie obligate să-și joace meciurile de acasă în locații neutre", a anunțat UEFA.
Știrea inițială

Finala Champions League va fi, aproape sigur, relocată

În timp ce tensiunile se accelerează între Rusia şi Ucraina, Uniunea Europeană de Fotbal ar putea fi nevoită să modifice locul de disputare a viitoarei finale a Ligii Campionilor, programată iniţial pe 28 mai, pe Gazprom Arena din Sankt-Petersburg, conform presei britanice.
În cazul unui conflict militar în Ucraina, UEFA va trebui să găsească o nouă locaţie pentru disputarea finalei Champions League, iar stadionul Wembley (foto sus) din Londra este una din posibilităţile studiate de forul continental, care urmăreşte îndeaproape criza ucraineană în vederea elaborării unui plan de urgenţă dacă va fi necesar.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo