Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Probleme mari cu accidentările pentru City, înainte de partidele cu Liverpool și Real Madrid. "Suntem în mare belea!"

Cristian Mihală

Publicat 14/04/2022 la 09:40 GMT+3

Manchester City și Pep Guardiola sunt departe de a fi într-o situație ideală, după ce aseară Kyle Walker și Kevin De Bruyne s-au accidentat, în timpul partidei cu Atletico Madrid. Joao Cancelo va fi suspendat pentru turul partidei cu Real Madrid, din semifinalele Champions League.

Pep Guardiola dà indicazioni a Phil Foden durante Atletico Madrid-Manchester City - Champions League 2021-22

Credit imagine: Getty Images

City e lider în Anglia, cu un punct peste Liverpool, și s-a calificat pentru a 3-a oară în istorie în semifinalele UCL. Totuși, Guardiola nu e nici pe departe un tehnician fericit, având în vedere problemele pe care le are după returul de pe Wanda Metropolitano.
Pentru "cetățeni" urmează 12 meciuri în 6 săptămâni, un program infernal, iar tehnicianul catalan așteaptă cu sufletul la gură verdictul medicilor în privința accidentărilor lui Kyle Walker și Kevin De Bruyne, care au părăsit terenul accidentați aseară.
"Suntem în mare belea cu accidentările. Am jucat cu Liverpool acum trei zile, acum am avut parte de acest meci epuizant cu Atletico Madrid, urmează meciul de FA Cup cu Liverpool și avem probleme mari de lot", a spus Guardiola, citat de The Mirror.
Din fericire pentru Pep, Ruben Dias, stâlpul apărării, a revenit după accidentarea care l-a scos din circuit în ultima lună. Fundașul central portughez nu a fost forțat aseară, în returul cu Atletico, dar e de așteptat să fie titular în weekend, cu Liverpool, în semifinala FA Cup.
CITEȘTE ȘI:

Cum ar putea improviza Guardiola contra lui Real Madrid, în semifinalele Champions League

Real Madrid, cea mai galonată formație din Europa, stă între City și a doua finală consecutivă de Champions League. Specialiștii îi văd pe "cetățeni" mari favoriți, dar formația lui Ancelotti are în Vinicius Jr și Benzema doi fotbaliști care pot rezolva singuri orice dispută.
În aceste condiții, accidentarea lui Walker dă mari bătăi de cap, mai ales că Joao Cancelo va fi suspendat pentru tur, după ce a văzut un cartonaș galben pe Wanda Metropolitano.
Ca atare, Guardiola va improviza probabil cu John Stones în banda dreaptă, Laporte și Ruben Dias urmând a face pereche în centru. În stânga, pentru partida tur, Zinchenko e singura opțiune clară. Ar exista și varianta Laporte în banda stângă și Ake lângă Dias, dar ar fi prea multe rotiri de cadre.
În privința lui De Bruyne, lucrurile sunt la fel de problematice, în contextul în care belgianul e "dirijorul" echipei, jucătorul care imprimă ritmul. Trebuie spus, însă, că la precedenta accidentare a mijlocașului Bernardo Silva a ieșit la rampă și a avut prestații uimitoare, reușind să îl suplinească excelent pe KDB.
În măsura în care De Bruyne va fi absent o perioadă mai lungă, Rodri - Gundogan și Bernardo Silva vor constitui trioul din spatele vârfurilor, deși nu e exclus ca Pep să mizeze și pe veteranul Fernandinho sau să îl coboare pe Grealish, care nu prinde foarte des primul "11".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo