Cu 3 zile înaintea meciului de la Lisabona, autoritățile din Franța au promulgat o lege inedită, pentru a reduce riscul apariției unor incidente între fanii lui PSG și Olympique Marseille, cele două rivale din Ligue 1.
Potrivit publicației Le Parisien, noua lege le va interzice tuturor cetățenilor din Marsilia să poarte culorile lui PSG în ziua finalei UEFA Champions League, programată duminică (23 august). Anunțul a fost făcut ca urmare a incidentelor din timpul ultimului meci disputat de formația lui Thomas Tuchel, în semifinale, împotriva lui RB Leipzig.
Liga Campionilor UEFA
Mane, întrebat ce ar alege între trofeul Champions League și Balonul de Aur. Răspunsul senegalezului
IERI LA 11:08

Culorile lui PSG vor fi interzise în Marsilia, în ziua finalei UEFA Champions League

În seara respectivă, mai mulți suporteri ai lui Marseille au forțat o persoană să renunțe la tricoul cu PSG. Forțele de ordine au intervenit, iar unul dintre cei implicați a fost arestat, anunță La Provence. De asemenea, două pub-uri din Marsilia au fost forțate să nu difuzeze meciul dintre PSG și Leipzig, la cererea fanilor lui OM.
Prin urmare, forțele de ordine vor să diminueze riscul apariției unor noi conflicte, mai ales că finala va fi urmărită la o intensitate mult mai mare de suporterii parizieni. Cetățenii din Marsilia nu vor avea voie să poarte nici măcar o eșarfă cu culorile lui PSG.
Rivalitatea dintre PSG și Olympique Marseille este una dintre cele mai cunoscute din Europa. Derby-ul dintre cele două echipe este supranumit "Le Classique".
PSG va disputa duminică prima finală de UEFA Champions League din istoria clubului. De celalaltă parte, Bayern se va afla la a 11-a apariție în ultimul act al competiției intercontinentale.
Liga Campionilor UEFA
Dudek a prefațat finala Champions League. Ce anticipează la Liverpool - Real Madrid
IERI LA 08:01
Liga Campionilor UEFA
Fede Valverde, deranjat de ce a spus Mo Salah despre Real Madrid: "Lipsă de respect!"
23/05/2022 LA 09:01