Cu 3 zile înaintea meciului de la Lisabona, autoritățile din Franța au promulgat o lege inedită, pentru a reduce riscul apariției unor incidente între fanii lui PSG și Olympique Marseille, cele două rivale din Ligue 1.
Potrivit publicației Le Parisien, noua lege le va interzice tuturor cetățenilor din Marsilia să poarte culorile lui PSG în ziua finalei UEFA Champions League, programată duminică (23 august). Anunțul a fost făcut ca urmare a incidentelor din timpul ultimului meci disputat de formația lui Thomas Tuchel, în semifinale, împotriva lui RB Leipzig.
Liga Campionilor UEFA
Misterul din spatele imaginii în care Ronaldo "antrenează" United a fost risipit
20/09/2021 LA 05:46

Culorile lui PSG vor fi interzise în Marsilia, în ziua finalei UEFA Champions League

În seara respectivă, mai mulți suporteri ai lui Marseille au forțat o persoană să renunțe la tricoul cu PSG. Forțele de ordine au intervenit, iar unul dintre cei implicați a fost arestat, anunță La Provence. De asemenea, două pub-uri din Marsilia au fost forțate să nu difuzeze meciul dintre PSG și Leipzig, la cererea fanilor lui OM.
Prin urmare, forțele de ordine vor să diminueze riscul apariției unor noi conflicte, mai ales că finala va fi urmărită la o intensitate mult mai mare de suporterii parizieni. Cetățenii din Marsilia nu vor avea voie să poarte nici măcar o eșarfă cu culorile lui PSG.
Rivalitatea dintre PSG și Olympique Marseille este una dintre cele mai cunoscute din Europa. Derby-ul dintre cele două echipe este supranumit "Le Classique".
PSG va disputa duminică prima finală de UEFA Champions League din istoria clubului. De celalaltă parte, Bayern se va afla la a 11-a apariție în ultimul act al competiției intercontinentale.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe l-a evitat cât a putut pe Messi. Cifrele incredibile prezentate de L'Equipe
16/09/2021 LA 14:30
Liga Campionilor UEFA
Koeman, distrus: "Jucătorii știu că există un cadavru sportiv pe bancă"
15/09/2021 LA 08:58