Fanii lui PSG n-au mai avut răbdare până la ora meciului de la Lisabona și au luat cu asalt străzile din Paris. Suporterii francezi s-au echipat cu torțe, fumigene, steaguri și tobe, entuziasmați de șansa uriașă pe care echipa lor o are în această seară.
PSG luptă pentru primul trofeu UEFA Champions League din istoria clubului, însă misiunea nu se anunță deloc ușoară. Campioana Germaniei a câștigat toate cele 10 meciuri disputate în actuala campanie europeană, iar cel mai răsunător succes a fost împotriva Barcelonei: 8-2.
Mai jos, video cu spectacolul pus în scenă de fanii lui PSG:
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21

PSG - Bayern munchen (azi, ora 22:00). Francezii, față în față cu istoria

Când qatarezii au preluat clubul din capitala Franței în 2011, principalul obiectiv a devenit cucerirea Champions League. S-au pompat sute și sute de milioane în această echipă în fiecare perioadă de transferuri, s-au schimbat mulți antrenori, dar parcă un blestem îi elimina pe francezi în fiecare an în mult prea devreme din această competiție. Nici măcar o semifinală nu a atins PSG în această perioadă în care an de an era văzută ca una dintre pretendente la cucerirea trofeului.
Situația specială din acest an părea că nu e în folosul parizienilor, campionatul din Franța fiind anulat (PSG a fost declarată campionaă fiind lider detașat în momentul întreruperii) din cauza pandemiei, astfel că PSG ajungea la Final 8-ul de la Lisabona cu numai 2 meciuri oficiale în picioare în ultimele 4 luni: Finala Cupei Franței cu Saint Etienne (1-0) și Finala cupei Ligii Franței cu Lyon (câștigată la penalty-uri).
Lipsa meciurilor s-a văzut în meciul din sferturi cu Atalanta, când PSG a tremurat până pe final, dar 2 goluri marcate în ultimele minute au adus calificarea în semifinale. Acolo, parizienii au întâlnit o altă revelație a competiției, Red Bull Leaipzig, iar diferența de valoare și-a spus cuvântul. PSG a câștigat fără drept de apel cu 3-0 și s-a calificat pentru prima oară în istorie în finala Champions League.
De altfel, PSG este doar a 5-a echipă din Hexagon care ajunge în finala Champions League (sau Cupei Campionilor), doar Olimpique Marseille reușind să pună mâna pe trofeu, în 1993 după o finală cu AC Milan.
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26