După o înfrângere dureroasă în fața lui Manchester United pe Parc des Princes în prima etapă din grupele UEFA Champions League, Paris Saint-Germain avea nevoie de un succes clar la Istanbul pentru a-și intra în ritm în noua campanie europeană.
Totuși, turcii au început excelent meciul și au fost periculoși în numeroase ocazii, în special pe contraatac și prin combinațiile între Crivelli și Visca, cele care au pus constant probleme defensivei pariziene.
La celălalt capăt al terenului, cursele lui Mbappe au creat spații și au deschis în câteva rânduri defensiva turcă, însă nu a fost nici pe departe suficient pentru a aduce deschiderea de scor. Și pentru ca situația să fie una și mai dificilă pentru PSG, la jumătatea reprizei Neymar s-a accidentat și a fost înlocuit cu Pablo Sarabia.
Liga Campionilor UEFA
Fede Valverde, deranjat de ce a spus Mo Salah despre Real Madrid: "Lipsă de respect!"
23/05/2022 LA 09:01

Moise Kean a adus victoria lui PSG

Orice le-a spus Thomas Tuchel la cabine parizienilor pare să fi funcționat pentru că PSG a ieșit mult mai hotărâtă de la vestiare, ratând o ocazie importantă chiar în primele minute ale reprizei secunde.
Până la urmă, ocazia ratată a fost doar un preview pentru ce a urmat. Chiar dacă echipa din Franța nu a făcut deloc un meci strălucit și turcii au avut destule ocazii pentru a marcat, până la urmă eficiența în fața porții a făcut diferență. Într-un meci care a avut ocazii de ambele părți, oaspeții au fost cei care au profitat de ele mai bine.
În minutul 56, Moise Kean s-a demarcat excelent la corner și a lovit impecabil cu capul pentru a deschide scorul. Poziționarea lui Kean a fost remarcabilă și fostul jucător al lui Juventus a fost cel care a asigurat ulterior victoria pentru parizieni.
Deși turcii au mai ratat câteva ocazii, până la urmă tot PSG a lovit decisiv: preluarea greșită a lui Mbappe din careu a trimis mingea involuntar la Kean. Din nou, italianul a știut exact ce trebuie să facă: s-a întors și a șutat imparabil. 2-0, game over. O victorie absolut necesară pentru PSG, însă una cu adevărat muncită și care a fost obținută mult mai greu decât s-ar fi așteptat oricine.
Liga Campionilor UEFA
UEFA a stabilit cum va acorda cele două wild-carduri în Champions League! Ligile de top, avantajate
10/05/2022 LA 12:49
Liga Campionilor UEFA
Exclusiv | 36 de ani de la Sevilla! Ștefan Iovan și Adrian Bumbescu, povești savuroase din 1986
06/05/2022 LA 21:06