Qatarezii au pompat sute de milioane de € în PSG în ultimii 10 ani, totul cu un singur scop: câștigarea Champions Leage. Un asemenea succes nu a venit însă până în prezent, iar frustrarea crește de la an la an în tabăra pariziană, mai ales că se adună câteva eșecuri memorabile în competiția supremă din fotbalul european.
Unai Emery a fost martor la cel mai celebru astfel de insucces, acel 1-6 cu Barcelona, după 4-0 pe Parc de Princes. Antrenorul iberic a plecat în 2018 de la Paris și după un mandat ratat la Arsenal, a revenit în elita fotbalului european pe banca lui Villarreal. Ibericii au câștigat anul trecut Europa League și sunt deja în sferturile Champions League în actuala stagiune, urmând să dea piept cu Bayern.
Citește și:
Ligue 1
PSG i-a găsit înlocuitor lui Neymar! Ce atacant vor lângă Mbappe dacă reușesc să scape de brazilian
01/06/2022 LA 14:19

Unai Emery, convins că PSG va câștiga Champions League în viitor

Vorbind despre mandatul său pe banca lui PSG, Emery a dat vina pe arbitrajul dinn celebrul meci cu Barcelona din 2017. Totuși, antrenorul iberic a recunoscut că celor de la PSG le lipsește ADN-ul unei echipe care să triumfe în Champions League, chiar dacă au avut de-a lungul timpului antrenori și jucători foarte buni. Chiar și așa, Emery este convins că parizienii vor câștiga la un moment dat trofeul mult râvnit.
"La PSG am făcut o treabă bună. Aș fi putut să fac o treabă și mai bună, dar în primul an ne-a eliminat Barcelona, după un meci în care arbitrul a greșit mai mult decât noi (n.r. referire la acel 6-1 pe Camp Nou). Cu VAR ar fi fost altfel.
Trei foști antrenori de la PSG sunt acum în sferturile Champions League (n.r. Emery, Ancelotti și Tuchel). Asta înseamnă că toți suntem antrenori foarte buni, dar dacă nu am reușit la PSG în Champions League este pentru că lui PSG îi lipsește ceva. Anul ăsta au avut un nou eșec, dar i-am spus lui Nasser El Khelaifi că într-o zi vor câștiga trofeul. Cineva trebuie să spargă gheața.
Într-o zi, Guardiola mi-a spus că echipe precum Barcelona sau Real Madrid reacționează mai bine în situațiile dificile, pentru că au câștigat deja competiția. Cheia este gestionarea frustrării. Când Barça (în returul din 2017) a marcat patru goluri, apoi al cincilea și arbitrula greșit, nu am știut ce să facem. În acest an contra Realului (în manșa secundă a optimilor din acest sezon, 1-3, după 1-0 în prima manșă) a fost la fel. Când Benzema a egalat și apoi a marcat al doilea gol, am văzut jucători pe care îi cunosc bine precum Kimpembe sau Marquinhos, care nu au știut să reacționeze pentru că au fost depășiți de frustrare.", a spus Emery într-un interviu pentru L'Equipe.
Unai Emery este în fața unei duble infernale între echipa sa și Bayern Munchen. Germanii sunt favoriți cerți, dar în aceeași situație s-a aflat și Juventus în optimi. Villarreal a dat toate calculele peste cap și a mers mai departem după un incredibil 3-0 la Torino (în tur fusese 1-1).
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38
Liga Campionilor UEFA
E vremea schimbărilor în fotbal! Evoluția lui Unai Emery și ce va reuși Villarreal în semifinala UCL
17/04/2022 LA 10:37