Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Raportul de forțe la Bayern - Barcelona! De 14 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva

Cristian Mihală

Publicat 14/09/2022 la 08:19 GMT+3

Barcelona a avut 10 șuturi spre poarta lui Neuer, în prima repriză a partidei cu Bayern, din Champions League. Din 2008, nicio formație nu a reușit să își creeze atât de multe ocazii la poarta bavarezilor, la Munchen, în primele 45 de minute.

Robert Lewandowski (l./FC Barcelona) scheitert per Kopf an Manuel Neuer (FC Bayern)

Credit imagine: Getty Images

Barça a pierdut pe terenul lui Bayern, 2-0, dar realitatea a fost că mult timp, mai ales în prima repriză, s-a jucat de la egal la egal. Una dintre statistic e foarte relevantă în acest sens: în prima repriză, în care echipa lui Xavi a fost superioară bavarezilor, Lewandowski&co au terminat cu 10 șuturi spre poartă, potrivit Opta. Catalanii au devenit astfel prima echipă vizitatoare cu atâtea șuturi într-o primă repriză pe Allianz Arena, în Liga Campionilor, de la Fiorentina. În octombrie 2008, gruparea viola a ajuns la 11, dar, în ciuda acestui fapt, toscanii aveau să piardă cu 3-0 meciul din grupele UCL.
Barcelona a terminat meciul cu un raport al ocaziilor de 18-13, eficacitatea lui Bayern fiind cea care a fost decisivă. Oaspeții au avut mai multă posesie și mai multe pase în treimea adversă, a avut mai multă posesie la pauză (52%) și a câștigat acest "duel" și la final (53% - 47%). Cu 473 de pase finalizate din 546 încercate, formația lui Xavi a fost superioară și la capitolul "pase complete" (403 pentru Bayern din 482 încercări).
Barcelona a primit 16 goluri din ultimele 30 de șuturi pe poartă ale lui Bayern, în ultimele 4 meciuri directe. Catalanii au dezvoltat un adevărat complex, atunci când sunt față în față cu cea mai puternică formație din Bundesliga.

Xavi, după Bayern - Barcelona 2-0

La finalul partidei, catalanii au digerat cu greu eșecul, un lucru normal ținând cont că au dominat o mare parte din meci și au avut ocaziile mai mari. Xavi a scos și el în evidență că jucătorii săi au ratat prea multe ocazii pentru un asemenea nivel și în fața unui adversar care nu iartă în asfel de momente. Antrenorul Barcelonei a refuzat să comenteze arbitrajul, deși ar fi avut motive, întrucât echipa sa putea primi un penalty în prima repriză, la o intrare imprudentă a lui Davies asupra lui Dembele.
"Am avut șase sau șapte ocazii clare de gol. Noi am iertat și ei nu iartă, asta e diferența. E o chestiune de a concura, am jucat foarte bine și dacă am fi am marcat, am fi am văzut un alt meci, dar așa este Liga Campionilor, e vorba de concurență. Am avut o eroare de marcaj la primul gol.
Avem șanse în continuare, dar este un pas inapoi, am vrut să câștigăm aici. Trebuie să învățăm din greseli. Nu vorbesc niciodată de arbitraj, cred că am jucat foarte bine. Întotdeauna jucăm pentru a obține victoria, nu egalul", a spus Xavi, citat de Mundo Deportivo.
În urma rezultatului de marți seară, Bayern Munchen a devenit mare favorită la câștigarea grupei, având maximum de puncte după duelurile cu principalele contracandicate. În schimb, Barcelona se pare că va lupta cu Inter pentru calificarea în optimi. Cele două echipe se vor întâlni la Milano în etapa a 3-a, atunci când Bayern va primi vizita outsiderei Viktoria Plzen.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo