Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ratarea optimilor Champions League ar fi catastrofală pentru Barcelona! Ce sumă ar pierde catalanii

Nicu Savin

Publicat 24/11/2021 la 15:09 GMT+2

Barcelona este în pericol să rateze calificarea în optimile Champions League, contarperformanță care ar costa scump gruparea catalană din punct de vedere financiar, mai ales în contextul în care bugetul clubului este oricum unul șubred.

Barcelona's Spanish defender Gerard Pique reacts after missing a goal opportunity during the UEFA Champions League Group E football match between FC Barcelona and SL Benfica, at the Camp Nou stadium in Barcelona on November 23, 2021

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a obținut doar o remiză pe teren propriu contra Benficăi, rezultat care pune serios în pericol calificarea echipei lui Xavi în optimile Champions League. Catalanii sunt obligați să câștige ăn ultima etapă cu Bayern Munchen, în deplasare, pentru a nu sta la mâna rezultatului dintre Benfica și Dinamo Kiev.
Un pas greșit al Barcelonei și o victorie a portughezilor, ar lăsa gruparea blaugrana în afara optimilor Champions League pentru prima dată în ultimii 15 ani. În acest context, pe lângă prestigiul afectat, catalanii vor avea de suferit și din punct de vedere financiar.
Citește și:

Barcelona se afundă financiar dacă ratează calificarea în optimile Champions League

Locul 3 în grupă ar duce Barcelona în primăvara Europa League, dar premiile în bani din cea de-a 2-a competiție europeană sunt de departe inferioare celor din Champions League. Prezența în optimi în competiția supremă ar asigura clubului un venit de aproape 10 milioane de €, bani pe care catalanii i-ar obține din Europa League numai în cazul în care ar juca finala, așa cum arată calculele făcut de jurnaliștii de la Mundo Deportivo.
Premiile în Champions League
  • Optimi: 9,6 milioane de €
  • Sferturi: 10,6 milioane de €
  • Semifinale: 12,5 milioane de €
  • Finalista: 15,5 milioane de €
  • Câștigătoarea: 20 de milioane de €
Premiile în Europa League
  • Optimi: 1,2 milioane de €
  • Sferturi: 1,8 milioane de €
  • Semifinale: 2,8 milioane de €
  • Finalista: 4,6 milioane de €
  • Câștigătoarea: 8,6 milioane de €
Barcelona nu a jucat niciodată în Europa League (actualul format) și e greu de crezut că această competiție va fi o prioritate dacă se va ajunge acolo.
Situația financiară a Barcelonei este oricum una precară. Catalanii nu l-au putut păstra pe Messi exact din acest motiv, iar în viitoarele campanii de achiziții se vor axa probabil pe aducerea de jucători liberi de contract sau care trec prin perioade dificile, având asfel un preț redus. Perfromanțele la nivel european ar putea aduce un plus consistent bugetului, dar perspectivele sunt sumbre, echipa fiind departe de celelalte mari forțe ale continentului din punct de vedere sportiv.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo