Fără doar și poate, Leipzig este surpriza sezonului din UEFA Champions League. Germanii au reușit să elimine pe drumul către penultimul act echipe precum Tottenham și Atletico Madrid și au bifat cea mai mare performanță din istoria clubului. Tânărul antrenor Julian Nagelsmann (33 de ani) este doar unul dintre oamenii care au pus umărul la traseul formidabil al lui Leipzig.
Tehnicianul are la dispoziție un lot extraordinar, format din mulți jucători tineri și talentați. Acesta este și cazul lui Yussuf Poulsen, căpitanul echipei. Internaționalul danez în vârstă de 26 de ani a cunoscut o ascensiune impresionantă în carieră, alături de RB Leipzig.
Cu exact 7 ani în urmă, Poulsen lua startul în Liga a 3-a, în tricoul lui Leipzig. Astăzi, atacantul se va lupta pentru un loc în finala UEFA Champions League, împotriva lui PSG.
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21

RB Leipzig, din liga a 5-a în semifinalele UEFA Champions League

Poulsen a fost adus la Leipzig în 2013 din campionatul danez, pe vremea când echipa înființată în 2009 se lupta să promoveze în Liga a 2-a. Leipzig a pornit în urmă cu 11 ani din Liga a 5-a, reușind promovarea din prima încercare. Următorul pas spre Bundesliga a fost făcut 3 ani mai târziu. Leipzig a continuat să-și întărească lotul, iar printre achizițiile din vara anului 2013 s-a numărat și Poulsen.
Cei de le Leipzig au bifat promovarea în liga secundă din primul sezon, apoi au așteptat încă 2 ani ca să ajungă în Bundesliga. La primul sezon în prima ligă germană, Leipzig s-a clasat pe locul secund, trăgând un semnal de alarmă pentru echipele obișnuite cu clasările pe podium.
La prima participare în cupele europene, Leipzig a ajuns până în sferturile Europa League din sezonul 2017/2018. În 2019 a fost numit pe banca tehnică tânărul Nagelsmann, care o pregătise pe Hoffenheim timp de 3 sezoane.
Sub comanda lui Nagelsmann, RB Leipzig a încheiat pe primul loc în grupa G din UEFA Champions League, în fața celor de la Lyon, Benfica și Zenit. În optimi, germanii au învins-o categoric pe Tottenham (4-0, la general), pentru ca în sferturi să treacă dramatic de Atletico Madrid (2-1). Diseară, trupa germană va lupta pentru un loc în marea finală contra PSG-ului lui Neymar și Mbappe.
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26