RB Sazburg domină autoritar fotbalul austriac în ultimii ani, dar echipa impresionează an de an și în cupele europene. Campioana Austriei a reușit în această seară încă o performanță remarcabilă, reușind să se califice în grupele UEFA Champions League pentru a 3-a oară consecutiv.
Austriecii câștigaseră în tur cu 2-1 pe teren propriu cu danezii de la Brondby și nimic nu era jucat. Salzburg a început însă perfect returul și după 10 minute conducea deja cu 2-0, grație reușitelor lui Benjamin Sesko și Brenden Aaronson.
Brondby a redus din diferență în minutul 62 prin Andreas Maxso, dar nu avut forța să răstoarne rezultatul și austriecii au ajuns din nou la masa bogaților din Champions League.
Europa League
Barcelona - Manchester United, duel de foc în 16-imile Europa League! Tabloul complet al partidelor
07/11/2022 LA 08:52

RB Salzburg, în grupele Champions League cu o echipă extrem de tânără

Salzburg nu e străină de grupele Champions League, dar felul în care a reușit această performanță în acest sezon atrage atenția în mod deosebit. Echipa austriacă este recunoscută pentru creditul pe care îl oferă tinerilor jucători, iar în meciul cu Brondby acest lucru s-a văzut cu precădere.
Zece dintre titularii din returul din Danemarca au avut maxim 24 de ani, media de vîrstă a primei echipe fiind de 22 de ani. Singurul jucător care iese din tipar este veteranul Andreas Ulmer, care are 35 de ani și este legenda clubului, jucând din 2009 la Salzburg.
Ținând cont de tinerețea jucătorilor și de faptul că aceștia reușesc și performanțe la cel mai înalt nivel, nu este exlus ca în curând să asistăm la noi explozii ale unor fotbaliști de la Salzburg, așa cum s-a întâmplat cu Erling Haaland în urmă cu puțin timp. Cele mai mare șanse să devină un adevărat super star în viitorul apropiat le are atacantul german Karim Adeyemi, care a marcat de 9 ori în ultimele 10 meciuri jucate pentru austrieci.
Performanța lui Salburg este cu atât mai mare cu cât echipa este condusă de numai câteva luni de antrenorul german Matthias Jaissle, care este și el foarte tânăr (33 de ani).
Titularii lui RB Salzburg în returul cu Brondby
 • Philipp Kohn (Elveția) - 23 de ani
 • Rasmus Kristensen - (Danemarca) - 24 de ani
 • Oumar Solet (Franța) - 21 de ani
 • Maximilian Wober (Austria) - 23 de ani
 • Andreas Ulmer (Austria) - 35 de ani
 • Brenden Aaronson (SUA) - 20 de ani
 • Mohamed Camara (Mali) - 21 de ani
 • Nicolas Seiwald (Austria) - 20 de ani
 • Luka Sucic (Croația) - 18 ani
 • Karim Adeyemi (Germania) -19 ani
 • Benjamin Sesko (Slovenia) - 18 ani
Liga Campionilor UEFA
Victorii clare pentru Milan, Man City și Real Madrid! Benfica și PSG, la egalitate perfectă în grupă
02/11/2022 LA 12:34
Liga Campionilor UEFA
Supercomputerul care a prezis favoritele la câștigarea Champions League, dar și ale top 5 campionate
01/11/2022 LA 18:50