Real Madrid a dominat Champions League în ultimii ani, iar cele trei trofee cucerite cu Zinedine Zidane pe bancă sunt piatra de fundament a acestei poziții din clasamentul coeficienților UEFA. Madrilenii domina ierarhia europeană. Atletico este pe locul doi. Simeone a dus echipa de pe Wanda Metropolitano în 4 finale europene în ultimii 6 ani. Singurul trofeu al lui Atletico a venit în Europa League în 2018, dar parcursul constant al lui Atletico îi aduce poziția secundă. Dominația totală a spaniolilor de până în 2019 este reliefată și de faptul că Barcelona completează podiumul coeficienților.

Spania și restul lumii

Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
ACUM 21 ORE
Baryen Munchen a fost o prezență constantă în fazele superioare din Champions League și de aceea campioana Europei din 2013 este pe locul 4. Campioana Germaniei din ultimii 8 ani este și în acest sezon, deosebit ca mod de finalizare, printre favorite la câștigarea trofeului Champions League. Juventus a jucat două finale de Ligă în ultimii 5 ani și de aceea nu putea rata locul 5. Cu Cristiano Ronaldo în atac, italienii visează în această vară la primul trofeul Champions League după 14 ani.
https://i.eurosport.com/2020/06/17/2834801.jpg

Premier League recuperează teren

Deși nu a prins vreo finală de cupă europeană în istorie, Manchester City este cea mai constantă echipă din Anglia în ultimii ani. Formația antrenată de Pep Guardiola este pe locul 6 din acest clasament. Doar PSG intrerupe seria echipelor din Premier League din top 10. Campioana Franței, alimentată în ultimii ani puternic cu banii veniți din Qatar, ocupă locul 7. Liverpool este în mare ascensiune, dar faptul că până la venirea lui Klopp echipa a trebuit să aștepte mulți ani pentru un succes european o trimite pe locul 8. Manchester United și Arsenal completează acest top 10, dar mai ales prin evoluțiile solide avute în ultimii ani în Europa League.

Premier League Legends: Robbie Keane în dialog cu Eurosport.ro, powered by Unibet

Cum stau românii

FCSB are cel mai bun coeficient din Liga 1. Deși a pierdut în ultimele două sezoane contactul cu grupele Europa League, FCSB este pe locul 75 în clasamentul coeficienților UEFA. CFR Cluj a strâns puncte valoroase pentru România odată cu accederea în primăvara europeană, dar este doar pe poziția 113 pentru că nu a făcut nimic timp de 3 sezoane. Astra Giurgiu este pe locul 131, iar Viitorul a căzut până pe poziția 199.
https://i.eurosport.com/2020/06/20/2836261.jpg
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
ACUM O ZI
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
17/05/2022 LA 12:55