Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid - Chelsea, șansa revanșei pentru semifinala de anul trecut. Ancelotti se întoarce pe Stamfrd Bridge

Cristian Mihală

Actualizat 18/03/2022 la 13:43 GMT+2

Real Madrid - Chelsea este marele derby al sferturilor de finală din Champions League. Vorbim de o confruntare între "Regina Europei" și cea mai titrată formație de club din istorie.

Chelsea-Real Madrid

Credit imagine: AFP

Nu vom asista la ciocniri "șoc" în sferturile UCL, tragerea la sorți de azi scutindu-ne de dueluri între primele 3 mari favorite, în opinia specialiștilor: Liverpool, City și Bayern. Ca atare, dubla dintre Real Madrid și Chelsea - cu returul pe Stamford Bridge - e de departe capul de afiș din sferturi.
Inițial, turul trebuia să aibă loc în Anglia, dar nu se poate ca cele două formații din capitala Spaniei să joace returul în același timp, la Madrid. Ca atare, Atletico a avut prioritate, fiind câștigătoarea titlului, astfel că ordinea meciurilor dintre Chelsea și Real Madrid s-a schimbat.
Va fi prilejul unei revanșe pentru ce s-a întâmplat anul trecut, când trupa lui Tuchel a eliminat actualul lider din Spania în faza semifinalelor Ligii Campionilor. Chelsea a mers mai departe cu scorul general de 3-1. După 1-1 în tur, pe stadionul Alfredo Di Stefano, "albaștrii" s-au calificat, grație succesului cu 2-0 de pe Stamford Bridge (goluri Werner și Mount).
Echipele standard pentru Chelsea și Real Madrid
Chelsea
  • Mendy - Azpilicueta, Thiago Silva, Rudiger - James, Kante, Jorginho, Alonso - Mount, Havertz, Pulisic
Real Madrid
  • Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Ferland Mendy - Valverde/Casemiro, Kroos, Modric - Asensio, Benzema, Vinicius
Câștigătoarea din duelul Real Madrid - Chelsea va juca în semifinale cu formația învingătoare din dubla Manchester City - Atletico Madrid.
Carlo Ancelotti lors du titre avec Chelsea

Real Madrid - Chelsea, sferturi Champions League: Ancelotti se întoarce pe Stamford Bridge

Confruntarea va fi una cu o încărcătură emoțională deosebită pentru Carlo Ancelotti, tehnicianul "galacticilor", el având o perioadă excelentă în carieră, la cârma lui Chelsea, pe care a antrenat-o în perioada 2009-2011.
Cu italianul la timonă, "albaștrii" au făcut un prim sezon de vis, în care au cucerit Community Shield, pentru ca apoi să facă dubla istorică FA Cup - titlu.
În al doilea sezon, așteptările lui Abramovich au fost mari, astfel că ratarea semifinalelor UCL (Chelsea a fost eliminată în sferturi, de United) și pierderea titlului au fost greu tolerate de patronul rus. Acesta a decis să îl demită pe Ancelotti la câteva ore după insuccesul cu Everton, din penultima etapă, plătindu-i compensații de 6 milioane de lire.
În cele 109 meciuri petrecute la cârma lui Chelsea, Ancelotti a avut 67 de victorii, 20 de egaluri și 22 de înfrângeri. Vorbim de un procentaj de succese care îl situa la vremea respectivă pe italian pe locul 3 în topul antrenorilor din Premier League, din toate timpurile, după Mourinho și Sir Alex Ferguson.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo