Real Madrid s-a impus în deplasare cu Atalanta, scor 1-0, și a făcut un pas mare către calificarea în sferturile UEFA Champions League. Formația pregătită de Zinedine Zidane a beneficiat de un "cadou" după numai 17 minute scurse la Bergamo.
Freuler, mijlocașul italienilor, l-a faultat la marginea careului pe Ferland Mendy, fundașul Realului. Arbitrul Tobias Stieler n-a stat pe gânduri și a scos direct cartonașul roșu.
Decizia a fost contestată de jucătorii Atalantei, care s-au apărat spunând că Mendy nu se afla într-o situație iminentă de gol în momentul contactului. Pe imagini se poate observa că în zona lui Freuler și Mendy se mai afla și căpitanul italienilor, Toloi.
Liga Campionilor UEFA
Misterul din spatele imaginii în care Ronaldo "antrenează" United a fost risipit
20/09/2021 LA 05:46
Jurnaliștii catalani au răbufnit după faza respectivă, spunând că Real Madrid "a fost încă o dată avantajată de arbitri în Champions League". Chiar și cu om în plus, trupa lui Zidane a dat lovitura târziu, tocmai în minutul 86. Același Mendy, care a obținut cartonașul roșu, a marcat un eurogol, cu un șut plasat de la marginea careului, expediat în vinclu.

Presa catalană a criticat vehement "cadoul" primit de Real Madrid din partea arbitrului, în meciul cu Atalanta

Cotidianul "de casă" al Barcelonei, Sport.es, n-a iertat-o pe Real Madrid pentru "cadoul" primit în debutul meciului:
"O acțiune izolată petrecută după numai 17 minute de joc a produs un adevărat șoc în favoarea lui Real Madrid. Echipa madrilenă a avut nevoie de mai mult timp decât s-ar fi așteptat pentru a preluaconducerea pe tabelă, ca urmare a 'cadoului' făcut de arbitrul german Tobias Stieler, sub forma eliminării lui Freuler.
Șansele de calificare ale Atalantei au fost reduse la jumătate ca urmare a golului înscris de Mendy în minutul 86, după ce Real a evoluat aproape 70 de minute în superioritate numerică.
Multe prea riguroasa și disproporționata eliminare a lui Freuler pentru un fault comis asupra lui Mendy, în momentul în care francezul se pregătea să intre în careu, a reprezentat o adevărată lovitură pentru speranțele Atalantei.
Faza respectivă a scos încă o dată în evidență protecția exgerată de care Real Madrid beneficiază din partea arbitrilorîn Champions League. Decizia surprinzătoare a arbitrului Tobias Stieler a reprezentat o neașteptată gură de oxigen pentru formația din Madrid, care s-a prezentat la Bergamo cu multe limitări la nivelul lotului, din cauza accidentărilor.
Spre disperarea lui Gasperini, antrenorul Atalantei, arbitrul a optat pentru cel mai drastic avertisment, în ciuda faptului că nu era o situație iminentă de gol. Astfel, jucătorii Atalantei au văzut cu proprii ochi cum îi tratează arbitrii pe cei de la Real Madrid. Cartonașul roșu a limitat-o considerabil pe Atalanta și i-a oferit formației lui Zidane un avantaj clar pentru a obține un rezultat comfortabil înaintea meciului retur de la Madrid, de peste 3 săptămâni", a scris publicația Sport.es.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe l-a evitat cât a putut pe Messi. Cifrele incredibile prezentate de L'Equipe
16/09/2021 LA 14:30
Liga Campionilor UEFA
Koeman, distrus: "Jucătorii știu că există un cadavru sportiv pe bancă"
15/09/2021 LA 08:58