Real Madrid s-a impus în deplasare cu Atalanta, scor 1-0, și a făcut un pas mare către calificarea în sferturile UEFA Champions League. Formația pregătită de Zinedine Zidane a beneficiat de un "cadou" după numai 17 minute scurse la Bergamo.
Freuler, mijlocașul italienilor, l-a faultat la marginea careului pe Ferland Mendy, fundașul Realului. Arbitrul Tobias Stieler n-a stat pe gânduri și a scos direct cartonașul roșu.
Decizia a fost contestată de jucătorii Atalantei, care s-au apărat spunând că Mendy nu se afla într-o situație iminentă de gol în momentul contactului. Pe imagini se poate observa că în zona lui Freuler și Mendy se mai afla și căpitanul italienilor, Toloi.
Liga Campionilor UEFA
UEFA a stabilit cum va acorda cele două wild-carduri în Champions League! Ligile de top, avantajate
10/05/2022 LA 12:49
Jurnaliștii catalani au răbufnit după faza respectivă, spunând că Real Madrid "a fost încă o dată avantajată de arbitri în Champions League". Chiar și cu om în plus, trupa lui Zidane a dat lovitura târziu, tocmai în minutul 86. Același Mendy, care a obținut cartonașul roșu, a marcat un eurogol, cu un șut plasat de la marginea careului, expediat în vinclu.

Presa catalană a criticat vehement "cadoul" primit de Real Madrid din partea arbitrului, în meciul cu Atalanta

Cotidianul "de casă" al Barcelonei, Sport.es, n-a iertat-o pe Real Madrid pentru "cadoul" primit în debutul meciului:
"O acțiune izolată petrecută după numai 17 minute de joc a produs un adevărat șoc în favoarea lui Real Madrid. Echipa madrilenă a avut nevoie de mai mult timp decât s-ar fi așteptat pentru a preluaconducerea pe tabelă, ca urmare a 'cadoului' făcut de arbitrul german Tobias Stieler, sub forma eliminării lui Freuler.
Șansele de calificare ale Atalantei au fost reduse la jumătate ca urmare a golului înscris de Mendy în minutul 86, după ce Real a evoluat aproape 70 de minute în superioritate numerică.
Multe prea riguroasa și disproporționata eliminare a lui Freuler pentru un fault comis asupra lui Mendy, în momentul în care francezul se pregătea să intre în careu, a reprezentat o adevărată lovitură pentru speranțele Atalantei.
Faza respectivă a scos încă o dată în evidență protecția exgerată de care Real Madrid beneficiază din partea arbitrilorîn Champions League. Decizia surprinzătoare a arbitrului Tobias Stieler a reprezentat o neașteptată gură de oxigen pentru formația din Madrid, care s-a prezentat la Bergamo cu multe limitări la nivelul lotului, din cauza accidentărilor.
Spre disperarea lui Gasperini, antrenorul Atalantei, arbitrul a optat pentru cel mai drastic avertisment, în ciuda faptului că nu era o situație iminentă de gol. Astfel, jucătorii Atalantei au văzut cu proprii ochi cum îi tratează arbitrii pe cei de la Real Madrid. Cartonașul roșu a limitat-o considerabil pe Atalanta și i-a oferit formației lui Zidane un avantaj clar pentru a obține un rezultat comfortabil înaintea meciului retur de la Madrid, de peste 3 săptămâni", a scris publicația Sport.es.
Liga Campionilor UEFA
Exclusiv | 36 de ani de la Sevilla! Ștefan Iovan și Adrian Bumbescu, povești savuroase din 1986
06/05/2022 LA 21:06
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp consideră că Real Madrid merită să fie în finala UCL! Germanul, săgeți către UEFA
06/05/2022 LA 16:17