În ultimul an și jumătate s-a vorbit enorm despre Mbappe și Haaland, cei doi fiind văzuți de specialiști drept succesorii lui Messi și Ronaldo. Însă un alt tânăr jucător e acum sub luminile reflectoarelor: Phil Foden. "Explozia" acestuia nu e deloc surprinzătoare sau întâmplătoare, Guardiola vorbind la superlativ despre englez încă de acum doi ani. "Foden este cel mai talentat fotbalist pe care l-am văzut vreodata. Problema sa este că uneori antrenorul nu-l folosește în primul 11. El merită să evolueze toate minutele, dar are o competiție dură pentru titularizare. Muncește incredibil și stie că sunt aici pentru a-l ajuta".
Între timp, Foden a devenit titular indiscutabil în meciurile grele, chiar dacă de multe ori în Premier League, în confruntările cu formațiile modeste, Pep alege să îl protejeze, corpul său nefiind pregătit să facă față unui ritm din 3 în 3 zile. Aseară, în returul semifinalei cu PSG, câștigată de City cu 2-0 ("cetățenii" merg în finala Ligii cu 4-1 la general), Foden a dat încă o dată măsura talentului său enorm. A centrat pentru golul doi al lui Mahrez și a fost cu o viteză în plus față de adversari tot timpul. O prestație impresionantă, care se putea materializa și într-un gol, dacă bara nu îi oprea un șut superb.
Rio Ferdinand, fostul mare fundaș al rivalei Manchester United, a vorbit la superlativ despre Foden, pe care îl consideră cel mai bun tânăr jucător din lume. Chiar dacă Haaland are cifrele de partea sa, fiind o mașină de goluri, englezul evoluează la un alt nivel și a demonstrat că poate face diferența împotriva celor mai puternici adversari.
Cupa Mondială FIFA
Franța – Polonia, primul duel al zilei în optimile CM! Mbappe, favorit în fața lui Lewandowski
ACUM 7 ORE
"În acest moment, Phil Foden este cel mai bun tânăr jucător din lume. Este cu un nivel peste Haaland, să nu uităm că Erling nu a jucat niciodată în astfel de meciuri, în fazele finale ale Champions League. Nu sunt un fan al lui City, știți bine, dar e încântător cum joacă Phil. Și nu doar el, Mahrez, De Bruyne, Silva, Gundogan, Sterling, toți. Schimbă mereu pozițiile, au fluiditate în joc, acesta e fotbalul total", a spus legendarul fundaș al lui Unitede pentru BT Sport.

City - PSG 2-0 | Final de meci "jenant pentru francezi"

Din minutul 69, francezii au fost nevoiți să evolueze în 10, după ce Di Maria a avut o intrare nesportivă la Fernandinho, în timp ce acesta se pregătea să bată un out. După roșul primit˙de argentinian, băieții lui Pochettino au avut mai multe intrări dure, semn că sunt total debusolați de prestația adversarilor. PSG și-a exprimat astfel frustrarea că nu se poate ridica la nivelul lui City, iar Rio Ferdinand a ținut să îi felicite pe jucătorii lui Pep pentru prestația avută.
"Finalul de meci a fost jenant pentru PSG, o formație cu atâta experiență și care are în componență mari jucători, învingători. Asta și ca urmare a jocului prestat de City, jos pălăria în fața lui Pep și a echipei lui. Au dominat total. Repriza a doua de la Paris ne-a arătat de ce e în stare City, dar cu toții ne întrebam dacă pot să repete o astfel de performanță și în retur. Iată că au jucat poate chiar mai bine. Dias și Stones au fost de netrecut în apărare, Foden și Mahrez au făcut meciuri imense. Fernandinho a jucat fără greșeală, la 36 de ani, a fost un joc incredibil făcut de Man City", a mai spus Rio Ferdinand.
A doua echipă calificată în finală va fi decisă miercuri, la Londra, unde Chelsea întâlnește Real Madrid, după ce în tur scorul a fost 1-1.
Cupa Mondială FIFA
GE-NI-AL! Australienii l-au așteptat pe Messi la poze după ce i-a eliminat de la Cupa Mondială
ACUM 8 ORE
Cupa Mondială FIFA
Veste dură pentru Argentina înaintea optimilor CM! Di Maria ar putea lipsi din primul "11"
IERI LA 17:09