Situația geopolitică extrem de gravă din Estul Europei afectează serios sportul mondial. Atacul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei a generat o mulțime de reacții în lumea sportului, iar evenimentele sportive de pe teritoriul Rusiei sunt anulate de la o oră la alta.
În această dimineață, UEFA a convocat o ședință de urgență în urma căreia s-a decis mutarea locului de disputare a finalei Champions League. Marele meci trebuia să aibă loc la Sankt Petersburg, dar forul european a considerat inoportun un astfel de scenariu și a ales Parisul ca gazdă.
De asemenea, s-a decis ca toate meciurile europene în care sunt implicate echipe din Ucraina sau Rusia se vor juca pe terenuri neutre.
Liga Campionilor UEFA
Fede Valverde, deranjat de ce a spus Mo Salah despre Real Madrid: "Lipsă de respect!"
ACUM O ZI
Citește și:

Rușii acuză UEFA că implică sportul în politică

Deși decizia este una logică în contextul politic actual, rușii sunt extrem de frustrați și au reacționat vehement după anunțul făcut astăzi. Președintele Federației Ruse de Fotbal (RFU), Alexander Dyukov, care face parte și din executivul UEFA și este CEO al filialei Gazprom, Gazprom Neft, a criticat demersul UEFA.
"Credem că decizia de mutare a locului de desfășurare a finalei Ligii Campionilor a fost dictată de politică. RFU a aderat întotdeauna la principiul "sportul este în afara politicii" și, prin urmare, nu poate sprijini această decizie".
De asemenea, RFU nu sprijină decizia de a transfera vreun meci care implică echipe rusești pe teritoriu neutru, ca încălcare a principiului sportiv și a intereselor jucătorilor, antrenorilor și suporterilor", a spus Dyukov, citat de Reuters.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al administrației de la Kremlin, a avut și el o reacție dură, menționând că finala UCL s-ar fi putut desfășura fără probleme la Sankt Petersburg: "Păcat că s-a luat o astfel de decizie. Sankt Petersburg ar fi putut oferi toate condiţiile favorabile pentru găzduirea acestui festival al fotbalului".
https://i.eurosport.com/2022/02/25/3327203.jpg
Liga Campionilor UEFA
UEFA a stabilit cum va acorda cele două wild-carduri în Champions League! Ligile de top, avantajate
10/05/2022 LA 12:49
Liga Campionilor UEFA
Exclusiv | 36 de ani de la Sevilla! Ștefan Iovan și Adrian Bumbescu, povești savuroase din 1986
06/05/2022 LA 21:06