Atletico Madrid a pierdut la limită, scor 1-0, duelul cu City din manșa tur a sferturilor de finală din Champions League. După meci, Guardiola l-a ironizat pe Simeone pentru tactica adoptată, argentinianul "parcând autocarul" și neavând vreo valență ofensivă. "Din preistorie, acum și peste 100.000 de ani, a fost, este și va fi greu pentru o echipă să atace împotriva cuiva care joacă în sistemul 5-5-0", a fost înțepătura lui Pep.
Strategia lui "Cholo" s-a tradus în 0 șuturi pe poartă și 0 șuturi la poartă, pentru prima oară în istoria participărilor europene Atletico "reușind" această contra-performanță. Stilul complet inestetic al lui Simeone l-a nemulțumit și pe Arrigo Sacchi, care, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, a criticat partitura interpretată de cei porecliți "los colchoneros".
"A realizat lucruri grozave și cred că experiența lui în Italia l-a influențat. Primul obiectiv este să nu pierzi și apoi să vedem ce se întâmplă", și-a început Sacchi discursul, în Gazzetta dello Sport, pentru ca apoi să îl critice pe Simeone: "Au un 'catenaccio' din anii 60, o idee veche. Ce fotbal este ăsta? Nu-ți dă bucurie nici când câștigi. Câștigi fără să meriti, doar cu viclenie, nu-mi place. Și mă surprinde faptul că spaniolii, oameni obișnuiți cu frumusețea fotbalului, îl acceptă. Simeone are valori morale importante, este un lider, ar trebui să facă mai mult, să creadă mai mult în sine".
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
IERI LA 06:08
CITEȘTE ȘI:
KLOPP ȘI GUARDIOLA, COMPARAȚI DE GOTZE, ÎNAINTE DE CITY-LIVERPOOL! MARELE PLUS AL ANTRENORULUI GERMAN
Sacchi, nemulțumit și de Guardiola, după City - Atletico 1-0
Nici Guardiola nu a scăpat de critic, în opinia lui Sacchi City având suficientă calitate pentru a desface apărarea supra-aglomerată a formației "rojiblanco". Guardiola a pregătit partida într-o anumită cheie și s-a temut să schimbe din mers, deși echipa sa nu și-a creat foarte multe ocazii la poarta lui Oblak.
"Atleti nu a tras pe poartă, dar nici City nu a făcut mare lucru. Nu-mi amintesc multe ocazii, nu a fost un joc distractiv. Atleti nu a vrut să joace fotbal, dar City avea obligația să facă altceva. Ar fi trebuit să atace mai mult spațiile. I-am spus lui Pep: "Dacă echipa ta joacă într-un ritm mai mare, caută profunzime și iese în evidență în momentele potrivite, este imbatabilă". Antrenorii ar trebui să aibă curajul să schimbe din mers atunci când ceva nu merge", a mai spus marele antrenor italian.
Ajuns la 76 de ani, Sacchi rămâne unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului. A făcut din Milan "Regina Europei" în două rânduri, cucerind Cupa Campionilor în 1988-1989 și 1989-1990. Ulterior, a fost numit la naționala Italiei, pe care a dus-o până în finala Mondialului (pierdută la penaltyuri, cu Brazilia).
Până la returul de pe Wanda Metropolitano, de miercuri, Guardiola are meci decisiv pentru titlu, în Premier League. Manchester City - Liverpool este în direct duminică, de la 18:30, pe Eurosport 1.
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
IERI LA 21:00
Premier League
Guardiola, uluit de Liverpool: "N-am văzut în viața mea așa echipă". Pep, gluma anului
IERI LA 19:33