Articol scris de Viviana Moraru
Mane a înscris un gol superb, din pasa lui Luis Diaz, stabilind astfel scorul pauzei, 2-0 pentru "cormorani". Imediat după revenirea de la vestiare, Benfica a redus din diferență, însă pe final de joc, Diaz a restabilit ecartul de două goluri, Liverpool fiind astfel favorită la calificarea în careul de ași al Champions League.
Deși înlocuit de Firmino în minutul 60, Mane a fost unul dintre cei mai buni jucători ai meciului, iar prin golul marcat a egalat recordul de 13 reușite în faza eliminatorie din Champions League, record deținut de Cristiano Ronaldo. Din sezonul 2017/2018, primul de Champions League, Mane a reprezentat un jucător cheie în formația lui Jurgen Klopp, iar ținând cont de forma din actualul sezon, cât și de faptul că Ronaldo nu mai este angrenat în cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa, este de așteptat ca Mane să doboare acest record setat de portughez.
Premier League
Ronaldo, mesaj sugestiv cu privire la viitorul său! Cum a comentat venirea lui Ten Hag la Man United
14/05/2022 LA 08:56
Pe lângă contribuția masivă pe care o aduce în jocul lui Liverpool, Mane este în prim-plan și la echipa naționala a Senegalului. După ce a transformat penalty-ul decisiv pentru a cuceri Cupa Africii, în fața Egiptului, Mane s-a calificat și la Cupa Mondială din Qatar, tot în detrimentul colegului său de la Liverpool, Mo Salah.
Citește și:

Mane se simte pregătit pentru duelul cu Man. City

După golul marcat pe Estadio da Luz, Mane s-a declarat fericit de rezultatul obținut de echipa sa: "Așa cum spun mereu, să câștigăm este mult mai important. Sunt fericit să marchez, dar mult mai fericit că echipa a reușit să înscrie trei goluri, suntem pregătiți pentru următorul meci."
Liverpool o va înfrunta pe Manchester City, în deplasare, duminică, într-o partidă extrem de importantă în ceea ce privește lupta la titlu în Anglia. Întrebat despre ce schimbări va face Klopp în partida cu "cetățenii", Mane a declarat: "Trebuie să întrebați șeful! Suntem Liverpool, avem o echipă puternică. Uneori facem schimbări pentru a beneficia toată echipa. Dar este un început excelent. Nu ne-am fi putut aștepta la un start mai bun de atât. Acum ne pregătim pentru următorul meci."
Înaintea confruntării directe de duminică, Liverpool se află la un singur punct distanță față de Man. City. Partida va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player, de la ora 18:30.
Premier League
Ronaldo și Sadio Mane, excluși de pe lista scurtă pentru titlul de Jucătorul sezonului din Anglia
13/05/2022 LA 11:25
Premier League
David Beckham, sfaturi pentru United înainte de sosirea lui Ten Hag! Ce mesaj a avut pentru Ronaldo
09/05/2022 LA 08:23