Chelsea a visat frumos, pe Bernabeu, aseară, după ce a întors scorul din tur. Albaștrii au condus cu 3-0, dar în cele din urmă au pierdut, în prelungiri, calificarea (3-2, 4-5 la general). Scorul de neprezentare înregistrat la un moment dat a venit după un gol al lui Werner, dar, cu câteva minute înainte, și Marcos Alonso reușise să trimită mingea în poarta lui Courtois.
Jucătorii lui Tuchel au protestat împotriva deciziei VAR de a anula reușita pentru henț, susținând că fundașul stânga a atins superficial balonul, fără să aibă intenție. Dacă la fazele banale de joc hențul neintenționat nu e sacționat, în caz de gol lucrurile se judecă diferit, conform regulamentului.
"Jucătorul săvârșește o infracțiune când atinge mingea cu mâna sau brațul, chiar și accidental, dacă înscrie ulterior un gol în poarta adversă”, spune regulamentul.
Serie A
Inter le-a luat Cupa, Juventus vrea să-l ia pe Perisic! Ce club de top mai e interesat de croat
ACUM 32 MINUTE
Ca atare, "toate celelalte considerente sunt depășite, cum ar fi dacă este în poziție naturală sau dacă vine sau nu dintr-o atingere voluntară a jucătorului. O modificare care a intrat în vigoare în urmă cu câteva sezoane și care are ca scop să împiedice un jucător să profite de a juca mingea cu mâna înainte de a marca un gol, ceea ce, potrivit IFAB, este împotriva "spiritului fotbalului"!", notează catalanii de la sport.es.
CITEȘTE ȘI:
REFUZUL CARE A SCHIMBAT ISTORIA SEZONULUI DE CHAMPIONS LEAGUE

Tuchel voia ca arbitrul să revadă faza, dar nu a fost cazul

La final, Thomas Tuchel l-a criticat pe centralul Szymon Marciniak, după ce polonezul ar fi glumit cu Ancelotti, la capătul celor 120 de minute. Referitor la faza cu golul lui Alonso, tehnicianul german nu s-a putut pronunța, dar a ținut să precizeze că normal ar fi fost ca centralul să meargă să revadă faza înainte de a lua decizia finală.
"Am simțit frustrare, da. Dar am simțit frustrare din partea arbitrilor și în manșa tur. În ceea ce privește faza lui Alonso, nu am revăzut-o, dar cred că centralul ar fi trebuit să se ducă el și să revadă faza înainte de a se lua o decizie", a spus Tuchel.
Solicitarea tehnicianului german nu stă în picioare, iar presa spaniolă a explicat de ce nu a fost nevoie ca Szymon Marciniak să vadă el reluările.
"VAR-ul poate decide asupra atingerii cu mâna înainte de gol și nu trebuie să anunțe arbitrul pentru o revizuire pe monitor", explică sport.es.
În semifinalele Champions League, Real Madrid va da piept cu învingătoarea din duelul Atletico Madrid - Manchester City. În tur, formația lui Guardiola s-a impus cu 1-0, pe Etihad.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
ACUM 2 ORE
Liga
Real Madrid, aproape de a realiza un transfer neașteptat! Ancelotti garantează pentru jucător
ACUM 3 ORE