Sport.es: "De ce a dat Kovacs penalty la Laporte?". Verdictul dat de spanioli

Cristian Mihală

Publicat 27/04/2022 la 09:41 GMT+3

Istvan Kovacs a oferit o lecție de arbitraj în Manchester City - Real Madrid 4-3. La penaltyul transformat de Benzema din "panenka", românul a avut de luat o decizie destul de grea, dar s-a descurcat perfect.

Hențul lui Laporte, interpretat perfect de Istvan Kovacs

Credit imagine: Eurosport

Un meci de poveste a avut și un arbitraj pe măsură, Istvan Kovacs contribuind și el, prin deciziile exacte luate, la spectacolul superb de pe Etihad.
Centralul din Carei a avut aseară meciul carierei, dar examenul a fost trecut cu brio. Arbitrajul brigăzii compuse din românii Istvan Kovacs (la centru), Vasile Florin Marinescu şi Ovidiu Artene (arbitri asistenţi) a fost unul impecabil, Kovacs fiind deosebit de inspirat la golul marcat de Silva, lăsând avantaj după un fault comis la Zincenko.
O discuție s-a lansat după penaltyul acordat după hențul lui Laporte, în contextul în care fundașul lui City nu a avut nicio intenție să atingă balonul cu mâna, mingea lovindu-i brațul după o lovitură de cap.
"De ce a acordat arbitrul penalty la hențul lui Laporte", e titlul unui material apărut în această dimineață în sport.es. Spaniolii explică de ce hotărârea luată de Kovacs e cea corectă, prestația sa, per ansamblu, fiind una fantastică.
"Arbitrul român István Kovács, care a fost excelent plasat, nu a avut îndoieli în privința loviturii de la 11 metri. Centralul a înțeles că mâna fundașului "cetățenilor" se afla într-o poziție nefirească, cu brațul întins deasupra înălțimii umerilor. În ciuda faptului că internaționalul spaniol a atins anterior balonul cu capul, acest lucru nu are vreo relevanță în acest caz, din moment ce brațul este deja într-o poziție nefirească înainte ca mingea să îi șteargă fruntea", explică jurnaliștii de la sport.es.
CITEȘTE ȘI:

Și Mundo Deportivo a lăudat arbitrajul lui Kovacs din City - Real

Să vorbești pozitiv despre arbitraj după un meci încheiat 4-3 e un lucru rar, dar pe deplin meritat, judecând după clasa arătată de centralul român. Fostul mare arbitru Cesar Luis Barrenechea Montero, în prezent expert pe faze de arbitraj pentru Mundo Deportivo, a ținut să laude prestația remarcabilă a centralului de 37 de ani.
"Într-un meci competitiv și cu multă viteză de joc, arbitrul român Itsvan Kovacs a fost mereu aproape de faze. A aplicat bine avantajul atunci când a fost nevoia, mai ales în minutul 74, când Bernardo Silva a marcat după ce acest central a simțit excelent jocul. A știut să dețină mereu controlul jocului, a fluierat când trebuia să fluiere, lăsând jocul liber", a spus fostul arbitru, pentru ca apoi să concluzioneze: un arbitraj foarte bun.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo