Atacantul norvegian a înscris 2 goluri minunate în primul său meci european pentru Dortmund și a atins o bornă remarcabilă, la numai 19 ani. Haaland a reușit aseară al 10-lea său gol în actuala stagiune de Champions League, după cele 8 reușite în tricoul lui Salzburg, devenind jucătorul care atinge cel mai repede această performanță, în numai 4 meciuri.
Mai mult, norvegianul transferat în Bundesliga pentru numai 20 de milioane de euro se poate lăuda cu mai multe goluri în sezonul curent din Champions League decât întreaga echipă a Barcelonei. Haaland are 39 de goluri în ultimele 29 de meciuri jucate în toate competițiile, aici fiind incluse și 6 hat-trick-uri, dintre care unul chiar la debutul pentru Borussia.
Bundesliga
Borussia Dortmund i-a găsit înlocuitor lui Marco Rose! Cine va antrena echipa din noul sezon
ACUM 15 ORE

Haaland, sprint extraordinar în meciul cu PSG

Haaland impresionează și când nu are mingea la picior. În meciul cu PSG, norvegianul a sprintat incredibil pe o fază de contraatac a echipei sale, după ce chiar el respinsese o minge centrată în careul Borussiei. Potrivit statisticilor, tânărul atacant a parcurs 60 de metri în numai 6,64 secunde, performanță întâlnită doar în atletism. Recordul mondial al probei de 60 de metri este de 6,34 secunde, înregistrat de alergătorul american Christian Coleman.
"Haaland nu e uman!", a comentat reputatul jurnalist italian Fabrizio Romano, după ce l-a văzut pe Haaland sprintând comparabil cu atleții de elită.
38 de kilometri/h a fost viteza maximă atinsă de Haaland în sprintul spre poarta lui PSG. Viteza medie a lui Usain Bolt în cursa de record mondial la suta de metri (Berlin, 2019) a fost de 37,58 km/h.
6,55 secunde este recordul Norvegiei la 60 de metri.
În meciul de aseară, Haaland și-a trecut în cont şi a 3-a dublă pentru formația pregătiă de Lucien Favre. Doar Kylian Mbappe a reușit să înscrie 10 goluri la o vârstă mai fragedă în Champions League. Atacantul lui PSG avea 18 ani şi 11 luni când a atins această bornă, în timp ce Haaland a izbutit performanţa la 19 ani şi 6 luni.
Pe Westfalenstadion, Mbappe a fost omul cu pasa decisivă de la unicul gol al campioanei Franței, reușit de Neymar. Atacantul francez a trecut cu un dribling încântător printre mai mulți fundași ai Borussiei și l-a lăsat singur cu poarta goală pe Neymar.
Returul dintre Dortmund și PSG se va disputa pe 11 martie, pe Parc des Princes.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Bundesliga
Cine o poate detrona pe Bayern Munchen în viitorul sezon din Bundesliga? Cum arată cotele la trofeu
ACUM 17 ORE
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Primele mutări importante ale acestei veri! Ce se întâmplă cu Eriksen
ACUM 19 ORE