Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ştirile dimineţii | Luis Enrique, declaraţia serii: "Pare imposibil de crezut că e adevărat"

Cristian Mihală

Actualizat 08/05/2024 la 07:42 GMT+3

Ştirile dimineţii | PSG a fost eliminată din semifinalele Champions League, după 0-2 la general cu Dortmund. Chiar dacă au avut multe ocazii în această dublă manşă, Mbappe&Co nu au putut marca, spre dezamăgirea tehnicianului Luis Enrique.

Frappe de Vitinha (PSG) sur la barre face à Dortmund en C1 - 07/05/2024

Credit imagine: Getty Images

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Luis Enrique, dezamăgit de eliminarea din semifinalele Champions League.

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Parc des Princes, în manşa secundă a semifinalelor.
Borussia, învingătoare şi în tur cu 1-0, a câştigat în Hexagon prin golul fundaşului Mats Hummels (50), dar parizienii pot da vina pe ghinion, întrucât au avut nu mai puţin de patru bare.
La final, tehnicianul formaţiei din Hexagon, Luis Enrique, a vorbit despre cât de nedrept este fotbalul, echipa sa fiind în multe momente superioare. Tehnicianul spaniol a ratat astfel şansa de a deveni al doilea antrenor din istorie care face tripla UCL - campionat - Cupă cu două formaţii diferite. El a reuşit această performanţă la cârma Barcelonei şi avea şansa să îl egaleze pe Pep Guardiola, care a reuşit tripla istorică atât cu Barcelona, cât şi cu City.
"Am lovit bara de 6 ori, am avut 31 de şuturi, dar nu am reuşit să marcăm în dublă manşă. Pare imposibil de crezut că e adevărat. xG-ul (n.r. Expected goals) nostru a fost în această seară de 3, în timp ce al lui Dortmund a fost de 0,7. Ei au marcat, noi nu. Acesta e fotbalul, trebuie să acceptăm eliminarea, chiar dacă poate am fi meritat mai mult. Felicitări Borussiei Dortmund", a spus fostul selecţioner al Spaniei la final.
Luis Enrique are sprijinul total al conducerii pentru a pregăti era "post Mbappe", preşedintele clubului, Al Khelaifi, amuzându-se când a fost întrebat dacă postul tehnicianului e sigur, după acest eşec.
"Sunteţi serioşi cu întrebarea asta? Sincer, înţelegeţi ceva din fotbal? Construim un proiect pe termen lung cu una dintre cele mai tinere loturi din Europa. Viitorul arată luminos, vom continua", a spus şeful lui PSG.

2. Bayern și-a recuperat 3 jucători înainte de duelul cu Real Madrid

Matthijs de Ligt, Jamal Musiala şi Eric Dier, care erau incerți din cauza problemelor medicale, s-au antrenat marţi şi ar putea fi disponibili pentru Bayern Munchen în manşa secundă din semifinalele Ligii Campionilor, azi, contra lui Real Madrid.
În schimb, potrivit presei germane, antrenorul Thomas Tuchel nu va putea conta pe Kingsley Coman, care are probleme fizice.
Bayern Munchen a confirmat, duminică, absenţa internaţionalului său portughez Raphael Guerreiro, accidentat la piciorul stâng sâmbătă în meciul de campionat cu VfB Stuttgart, pentru semifinala retur cu Real Madrid din Liga Campionilor (2-2 în tur).
Clubul munchenez nu a precizat durata indisponibilităţii pentru Raphael Guerreiro, evocând o absenţă "pentru următoarele meciuri" ale lui Bayern, care mare are trei partide de disputat până la finalul sezonului (semifinala cu Real, două meciuri din Bundesliga şi eventuala finală a Champions League pe 1 iunie pe Wembley).
Guerreiro (30 ani), care joacă în apărare sau la mijlocul terenului, s-a accidentat la ligamentele capsulei de la genunchi. El s-a accidentat contrând un şut şi a părăsit stadionul din Stuttgart în cârje. El este, de asemenea, într-o cursă contracronometru pentru prezenţa sa la EURO 2024 (14 iunie-14 iulie) cu naţionala Portugaliei.

3. Trofeul cucerit de Maradona pentru titlul de "cel mai bun jucător al Mondialului din '86", scos la licitaţie.

Trofeul Balonul de Aur al Mondialului din 1986, obţinut de Diego Maradona, legenda fotbalului argentinian, după ce a fost desemnat cel mai bun jucător al CM de acum 38 de ani, va fi scos la licitaţie în Franţa pe 6 iunie, a anunţat marţi casa de licitaţii Aguttes.
Este primul Balon de Aur care va fi scos la licitaţie şi, deşi valoarea sa încă nu a fost confirmată, Aguttes se aşteaptă ca aceasta să atingă mai multe milioane de euro.
Maradona, care a murit în 2020, a fost recompensat cu această distincţie după ce a dus Argentina la câştigarea Cupei Mondiale din Mexic. El a marcat cinci goluri în această competiţie, în care a jucat fiecare minut.
CM 1986 este faimoasă mai ales pentru cele două goluri reuşite de Maradona în sfertul de finală împotriva Angliei. Faimosul decar sud-american a împins mingea cu mâna peste portarul Angliei, Peter Shilton, la un duel aerian, deschizând scorul în sfertul de finală găzduit de stadionul Azteca din Ciudad de Mexico. Argentina a câştigat atunci cu 2-1, Maradona marcând şi al doilea gol al echipei Albiceleste, după o acţiune personală în care a driblat mai mulţi adversari, reuşita devenind ulterior ''Golul secolului''.
Tricoul purtat de Maradona în acea zi şi mingea cu care s-a disputat partida au fost vândute anterior la licitaţie.
După evoluţia sa din meciul cu Anglia, Maradona a reuşit o dublă în semifinala cu Belgia (2-0). În finală, Argentina a învins Republica Federală Germania cu scorul de 3-2.
Balonul de Aur a fost introdus cu ocazia Cupei Mondiale 1982. Printre câştigătorii săi se află italianul Paolo Rossi, brazilienii Romario şi Ronaldo, francezul Zinedine Zidane. Argentinianul Lionel Messi este singurul fotbalist care a obţinut de două ori această distincţie.
Premiul lui Maradona dispăruse înainte de a reapărea printre alte trofee într-o sală de licitaţii.
El fost încredinţat recent firmei Aguttes, care a efectuat o investigaţie asupra provenienţei sale şi a reuşit să-l autentifice drept Balonul de Aur Adidas obţinut de Maradona.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo