Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șumudică șterge pe jos cu Dan Petrescu: "Le trebuia pașaport să treacă de centru"

Cristian Mihală

Publicat 06/07/2022 la 08:24 GMT+3

Marius Șumudică nu uită de modul în care a fost îndepărtat de la CFR, în urmă cu aproape un an, și a ținut să îi taxeze pe clujeni și pe Dan Petrescu pentru prestația modestă din partida cu Piunik Erevan.

Șumudică CFR (foto CFR)

Credit imagine: Eurosport

CFR Cluj şi Piunik Erevan au terminat la egalitate, 0-0, marţi seara, în capitala Armeniei, în prima manşă a turului întâi preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.
La primul său joc oficial din noul sezon competiţional, campioana României a dominat în cea mai mare parte a timpului, şi-a creat mai multe ocazii de gol, a avut chiar şi o bară, însă nu a reuşit să se impună în faţa unei echipe aflate sub nivelul său.
Oponenta a prestat un fotbal extrem de modest, deși înainte de meci Dan Petrescu, în stilu-i caracteristic, a dat senzația că formația din Gruia întâlnește o echipă care are șanse reale la grupele unei competiții europene. Nici vorbă de așa ceva, evident, iar Marius Șumudică a ținut să taxeze declarațiile clujenilor. Piunik a arătat ca o formație care se bate la retrogradare, în Liga 1, e convins fostul tehnician din Gruia, care nu a uitat că a fost demis de la CFR deși era neînvins în campionat, anul trecut.
"Valoarea lui Erevan e de 6 milioane, iar cea a lui CFR e de 30 de milioane. Deci e diferența de 5 ori mai mare. Dan Petrescu e un coleg, nu e nomal să fac comparații între echipele pe care le-am întâlnit eu sezonul trecut și adversarul de azi. Să nu ne ascundem, această echipă se bate la retrogradare în Liga 1.
Le trebuia pașaport să treacă centrul terenului. Diferență mare de valoare, imensă. Cei care sunt implicați să răspundă. N-am pomenit ca la un meci de UCL, chiar și la acest nivel, o echipă să nu lege 5-6 pase. Plus că au părut fără prospețime, poate greșesc eu. Nu sunt deloc răutăcios, dar așa a fost.
Depinde cum a pregătit echipa, poate a încărcat mai mult, depinde de strategie. Domnul Balaj mi l-a făcut Pele pe fundașul central (n.r. Kolinger). Au jucat cu un 14 fals (n.r. Otubanjo) care știa fotbal de curtea școlii. Niște jucători care nu ar fi trebuit să pună probleme CFR-ului", a declarat Marius Șumudică la DigiSport.

Șumudică râde de adversara CFR-ului: "Au avut un șut pe lângă poartă"

Chiar dacă CFR s-a făcut în opinia sa de râs contra unui adversar profund limitat, campioana României nu va avea emoții la retur, calificarea fiind doar o formalitate.
"Trebuia să câștige fără drept de apel, așa văd eu de afară, fără să fiu subiectiv. Eu n-am ieșit să laud adversarul. Eu dezmembrez adversarul, așa sunt eu. Ne-o fi bătut pe noi Armenia, dar ăștia au avut un șut pe lângă poartă. Azi CFR a întâlnit un adversar extrem de facil. Nu putem să comparăm cu Banja Luka (n.r. echipă întâlnită de CFR sezonul trecut, cu Șumudică antrenor).
În afară de portar, care e de valoare și are experiență, nu am văzut niciun jucător. Diferență mare de valoare. CFR trebuia să câștige lejer. Momentan arată rău. Dar se califică. Sunt o echipă fără calitate. Voiau săracii să iasă cu construcție, dar au lovit brancardierii pe acolo", a mai spus tehnicianul.
Manşa secundă se va juca la Cluj-Napoca în data de 13 iulie (ora 21:30).
Dacă va trece de Piunik Erevan, CFR va juca în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor cu învingătoarea din meciul care opune echipele F91 Dudelange şi KF Tirana.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo