Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Thierry Henry, revoltat când a auzit ce a spus Xavi despre Istvan Kovacs

Cristian Mihală

Publicat 17/04/2024 la 10:39 GMT+3

Thierry Henry l-a criticat pe fostul său coleg de la Barcelona, Xavi, pentru discursul avut împotriva centralului român, Istvan Kovacs. Tehnicianul catalan a pus necalificarea echipei sale în cârca arbitrului, lucru departe de adevăr.

Henry xavi

Credit imagine: Eurosport

Xavi Hernandez, antrenorul echipei FC Barcelona, a criticat ferm cartonaşul roşu arătat fundaşului său Ronald Araujo, în minutul 29 al meciului pierdut în faţa formaţiei Paris Saint-Germain (scor 1-4), considerând că decizia arbitrului român Istvan Kovacs a precipitat eliminarea catalanilor din Liga Campionilor.
Invitat la CBS, pentru a analiza partida, unul dintre cei mai mari atacanţi din istorie, Thierry Henry, nu a fost deloc de acord cu discursul fostului său coleg de la Barcelona. Cei doi au câştigat împreună Champions League, în sezonul 2008-2009, dar acum au o viziune diferită legată de faza eliminării apărătorului uruguayan.
"Trebuie să fiu de acord cu ce spune Xavi? E antrenorul Barcelonei, îşi apără echipa. Nu pot să îi înţeleg discursul, deşi înţeleg cât de importantă era această calificare pentru el.
Tot ce pot să spun e legat de ceea ce face jucătorul Barcelonei, Araujo. Xavi spune că Barcola cade ca în piscină, dar cu toţii ştim că fotbalistul lui este cel care greşeşte. Lasă-l pe Barcola să pătrundă şi roagă-te că portarul va salva golul. Nu îl lăsa pe arbitru să aibă puterea să ia o astfel de decizie. Xavi spune că e o decizie greşită, eu cred că au fost mult prea multe greşeli pe care Barcelona le-a făcut. Spun asta relaxat, de pe scaun, nu sunt implicat, nu sunt supărat după un meci în care să fi fost implicat, aşa cum a fost Xavi. E adevărat, nu trebuie să explic cum am pierdut o calificare avută în mână", a spus fostul mare atacant francez pentru CBS.
Prezent şi el în studiou, legendarul fundaş al lui Liverpool, Jamie Carragher, crede că tehnicianul spaniol a reacţionat la cald şi că, odată ce va analiza lucrurile cu calm, fără a mai lăsa emoţia să iasă la suprafaţă, va înţelege că a greşit. Singurul vinovat pentru eliminarea din minutul 30 a fost Araujo, crede fostul mare fundaş de pe Anfield.
"Xavi e frustrat emoţional pentru că dubla părea închisă până la eliminarea lui Araujo, care a schimbat total dinamica partidei. A vrut să îşi verse această supărare pe central, la finalul meciului. Dar cred că în câteva zile, după ce se va calma, va înţelege că greşeala a fost la fundaşul său, nu în exterior", a explicat Carragher.

Xavi, discurs dur la adresa lui Istvan Kovacs după Barcelona - PSG 1-4

În momentul în care Araujo a fost eliminat pentru că l-a împins pe Bradley Barcola la marginea careului, FC Barcelona conducea cu 1-0 şi, după victoria cu 3-2 din prima manşă, era într-o poziţie bună pentru a se califica în semifinalele Champions League.
"Suntem supăraţi, cartonaşul roşu este cel care a decis meciul. Pentru mine este prea mult să dai un cartonaş roşu. Începând de acolo, este un alt meci. Este păcat că munca dintr-un întreg sezon se termină aici din cauza unei decizii de arbitraj", a declarat Xavi.
"Arbitrul a fost foarte rău, i-am spus, nu a înţeles jocul. A fost un dezastru", a continuat Xavi, care a primit el însuşi un cartonaş roşu pentru că şi-a manifestat prea evident nemulţumirea pe banca de rezerve.
În urma eliminării lui Araujo, antrenorul Barcelonei a decis să-l scoată de pe teren pe tânărul său atacant Lamine Yamal (16 ani), care a contribuit la marcarea primului gol al meciului, de către brazilianul Raphinha (12), pentru a-şi întări apărarea cu Inigo Martinez.
PSG s-a impus pe Stadionul Olimpic din Barcelona golurile marcate de Ousmane Dembele (40), Vitinha (54) şi Kylian Mbappe (61 - penalty, 89), iar în semifinale va înfrunta formaţia germană Borussia Dortmund.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo