Thomas Tuchel a ajuns la Chelsea cu doar câteva luni în urmă, dar a reușit să ducă echipa către cel de-al 2-lea trofeu în cea mai prestigioasă competiție intercluburi.
La finalul meciului câștigat contra lui Manchester City, germanul a avut o reacție scurtă, dar foarte elocvent: "Este cel mai important meci din Europa şi l-am câştigat. Este incredibil. Sunt foarte mândru. Aveam încredere în acest grup. Nu eram favoriţi, dar împreună orice este posibil.
Să împărtășesc aceste momente cu toată lumea e incredibil. Am reușit. Mă simt recunoscător că am ajuns la a doua finală de Champions League. Mă simt diferit.Am simțit că ne apropiem de trofeu"
Premier League
Timo Werner, aproape de un transfer! Unde este dorit și cine ar putea ajunge în locul său la Chelsea
13/09/2021 LA 07:55

Thomas Tuchel: "A fost un joc dur"

În privința meciului propriu-zis, Tuchel a admis că a fost unul extenuant din punct de vedere fizic, dar și-a șăudat jucătorii pentru determinarea arătată.
"Jucătorii au fost determinați să câștige acest trofeu. Am vrut să le punem probleme. Am încurajat pe toată lumea să preseze, să aibă curaj și să lovim pe contra-atac. A fost un joc dur, de luptă, un joc fizic, dar jucătorii s-au ajutat reciproc.", a adăugat Tuchel.
Chiar dacă N'Golo Kante a fost desemnat omul meciului, numele lui Kai Havertz le va rămâne veșnic în amintire fanilor lui Chelsea, pentru că a fost autorul singurului gol al finalei. Germanul care a uimit în Bundelsliga încă de la o vârstă fragedă nu a avut cele mai strălucite evoluții în primul său sezon la Chelsea, dar a găsit momentul ideal pentru a fi decisiv.
Evident, la finalul meciului de la Porto emoțiile l-au cuprins pe Havertz, care cu greu și-a găsit cuvintele: "Nu ştiu ce să spun. Nu am cuvinte. Am aşteptat mult. Acum vreau să le mulţumesc familiei mele, părinţilor mei, bunicii mele şi iubitei mele. Nu ştiu ce să spun. Am aşteptat 15 ani acest momment şi iată că a venit".
Premier League
Solkjaer, încântat de Ronaldo. Ce a răspuns când a fost întrebat de titlu
11/09/2021 LA 17:42
Fotbal
"Doi la preț de unul". Marca anunță că Real Madrid își face Dream-Team, de sezonul viitor
02/09/2021 LA 06:08