Articol scris de Andrei Nicolae
În urma primei trageri la sorți, clubul blanco ar fi trebuit să o întâlnească pe Benfica înprima fază eliminatorie a competiției. După repetare, adversarul extras pentru madrileni a fost Paris Saint-Germain, o echipă mult mai puternică decât cea a lusitanilor.
Emilio Butragueno, directorul departamentului de Relații Instituționale al lui Real, a vorbit despre eroarea făcută de cei la UEFA, criticând decizia de a repeta întreaga tragere la sorți:"În primul rând, trebuie să spun că este surprinzător, rușinos și greu de înțeles ce s-a întâmplat, având în vedere că milioane de fani ai sportului urmăreau tragerea la sorți."
Liga
Ancelotti a răbufnit după meciul Realului din Cupa Regelui: "Trebuie să se trezească! E o prostie"
ACUM 16 ORE
Conducătorii lui Real au considerat că extragerea lor și a Benficăi nu a afectat restul tragerii și că nu ar fi trebuit să se reia de la capăt întregul eveniment.
Formarea Superligii a creat primul conflict între Real Madrid și UEFA
Tensiunile dintre clubul spaniol și UEFA au început în aprilie, în momentul în care Real Madrid și alte 11 cluburi au inițiat proiectul Superligii, care era menit să revoluționeze lumea fotbalului și să înlocuiască cea mai prestigioasă competiție intercluburi de pe planetă. Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a considerat atunci că este un atac direct la adresa asociației sale și disensiunile dintre el și gruparea madrilenă s-au intensificat.
S-a luat în considerare și excluderea lui Real din competițiile europene timp de doi ani:"Cluburile nu vor mai putea să joace în vreo competiție europeană sau la nivel mondial, iar jucătorii lor nu vor mai avea oportunitatea să își reprezinte echipa națională.", amenința UEFA în primăvară.
Președintele lui PSG, aliat UEFA și inamicul lui Real
PSG nu s-a numărat printre cele 12 cluburi care au dorit înființarea Supeligii. Nasser Al Khelaifi, președintele parizienilor, are o funcție cheie și în cadrul UEFA, fiind conducătorul Asociației Cluburilor Europene, funcție în care a fost investit imediat după eșuarea proiectului Superligii. De aceea, relația dintre el și Ceferin este una foarte bună.
Real Madrid a criticat mereu relația apropiată dintre clubul parizian și forul european, insinuând că francezii au beneficiat de oarecare avantaje privind regulile Fair-Play-ului financiar.
În plus, madrilenii nu au înțeles reacțiile agresive ale conducătorilor din hexagon cu privire la posibilul transfer al lui Kylian Mbappe la clubul blanco. Acum, cele două cluburi vor avea ocazia să aibă o dispută pe teren când se vor întâlni în optimile competiției în februarie.
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
IERI LA 20:46
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
IERI LA 06:24