Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tuchel a aruncat prosopul, după lecția dată de Benzema: "Cât de des se întâmplă asta, să fim cinstiți?"

Cristian Mihală

Publicat 07/04/2022 la 08:36 GMT+3

Thomas Tuchel pare că și-a luat adio de la Champions League, după înfrângerea suferită de echipa sa, Chelsea, pe teren propriu, cu Real Madrid.

L'abbraccio fra Karim Benzema e Luka Modric, Chelsea-Real Madrid, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid este foarte aproape de calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Chelsea, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 3-1 (2-1), miercuri seara, la Londra, în prima manşă a sferturilor de finală.
Madrilenii, de 13 ori campioni ai Europei (record), au avut o evoluţie pragmatică şi s-au impus prin hat-trick-ul francezului Karim Benzema (21, 24, 46). Golul londonezilor a fost semnat de Kai Havertz (40).
La final, Thomas Tuchel a vorbit despre confruntarea de pe Stamford Bridge și a lăsat de înțeles că ecuația calificării e închisă, din punctul său de vedere.
"Dubla nu mai este în viață în acest moment. Trebuie să ne găsim nivelul de dinainte de pauza internațională. Sunt mai îngrijorat de meciul din weekend, cu Southampton, decât de returul de pe Bernabeu. Nu putem să ne mai așteptăm la calificare, după modul în care am arătat azi. Trebuie să învingem Realul, pe terenul ei, la cel puțin două goluri diferență. Cât de des se întâmplă asta, să fim cinstiți?", și-a început Tuchel discursul după eșecul de miercuri seară.
CITEȘTE ȘI:

Tuchel, după Chelsea - Real Madrid 1-3: "E o înfrângere grea"

Lipsa de ambiție - venită poate și în contextul problemelor avute de patronul Roman Abramovich - a fost decisivă în stabilirea rezultatului final, crede Tuchel. Atitudinea jucătorilor a fost total neașteptată, mai ales că toți așteptau reacție de la "Regina Europei", după ce în weekend fusese învinsă cu 4-1, tot pe teren propriu, de modesta Brentford.
"E o înfrângere grea. Am fost competitivi în ultimul an și trebuie să ne regăsim acel spirit. A fost una din cele mai slabe prime reprize din cariera mea pe Stamford Bridge. Atât individual, cât și ca echipă am fost departe de adversari", a mai spus Tuchel.
Chelsea își îndreaptă acum atenția spre confruntarea cu Southampton, din Premier League (sâmbătă, ora 17:00, Eurosport 1). Deși în acest moment locul de Champions League pentru sezonul viitor pare securizat, nu e exclus ca "albaștrii" să aibă emoții pe final de sezon, dacă nu își revin. Pentru că avansul față de Tottenham și Arsenal, echipele situate pe locurile 4-5, e de doar 5 puncte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo