articol scris de Nicu Alexandru Savin
Pe prima parte de tablou există foarte multe necunoscute, toate cele 4 sfertfinaliste urmând a se stabili abia după disputarea meciurilor retur din optimi. Pe cealaltă parte însă, lucrurile sunt destul de clare: Atletico Madrid se va duela cu Leipzig, iar Atalanta va da piept cu PSG. Câștigătoarele acestor confruntări, își vor diputa ulterior prezența în ultimul act al competiției.
La prima vedere, s-ar părea că vom avea o semifinală puternică, între Atletico și PSG, dar lucrurile sunt departe de a fi stabilite. Atletico pleacă evident cu prima șansă împotriva nemților de la Leipzig, mai ales că golgheterul acestora, Timo Werner, a fost trasferat deja în Premier League la Chelsea și nu va juca în această partidă.
Fotbal
Cine sunt cei mai longevivi antrenori din top 5 campionate din Europa la final de 2021
26/12/2021 LA 14:00
În celălalt sfert, PSG pleacă și ea favorită contra Atalantei, însă echipa lui Gasperini traversează o formă extraordinară, având victorii pe linie în Serie A de când s-a reluat această competiție. Dacă ținem cont și de faptul că parizienii vor avea parte de un singur meci oficial până la ora jocului, finala Cupei Ligii contra lui Lyon programată pe 31 iulie, lucrurile în această partidă se echilibrează și mai mult.

Atletico ar putea ajunge pentru a 4-a oară în finală

Indiferent cum se vor încheia partidele de pe această parte a tabloului, un lucru este cert: o echipă care nu a câștigat niciodată Champions League va lupta pentru trofeu în finala de la Lisabona.
Dacă ar ajunge în marea finală, pentru Atletico ar fi a 4-a oară când luptă pentru prestigiosul trofeu. ”Los cholchoneros” au pierdut până acum toate celelalte 3 finale în care s-au calificat, cu Bayern în 1974 și cu Real Madrid, în 2014 și 2016. În schimb, pentru Atalanta, Leipzig sau PSG ar fi o premieră dacă vor ajunge în finală.

Fazele finale din UEFA Champions League:

Finala:
  • Câștigătoarea semifinalei 2 vs Câștigătoarea semifinalei 1
Semifinale:
  • Semifinală 1: Câștigătoarea sfert 2 vs Câștigătoarea sfert 4
  • Semifinală 2: Câștigătoarea sfert 1 vs Câștigătoarea sfert 3
Sferturi:
  • Sfertul 4: Atalanta vs PSG
  • Sfertul 3: Napoli/Barcelona vs Chelsea/Bayern Munchen
  • Sfertul 2: Leipzig vs Atletico Madrid
  • Sfertul 1: Real Madrid/Manchester City vs Lyon/Juventus
https://i.eurosport.com/2020/07/09/2847462.jpg
Premier League
Rangnick vrea întăriri! Cine sunt cei 5 mijlocași cu care Manchester United ar putea semna în iarnă
20/12/2021 LA 14:21
Serie A
Mourinho, întântat de Tammy Abraham, după succesul categoric de la Atalanta
18/12/2021 LA 21:40