Cu câteva luni în urmă, 12 mari cluburi din Europa anunțau cu surle și trâmbițe înființarea Superligii Europei, o competiție cu circuit închis care avea să ia locul Champions League. Amenințările primite de la UEFA și mai ales protestele în masă ale propriilor suporteri au făcut ca acest proiect să eșueze din fașă, 9 dintre aceste cluburi schimbâdu-și poziția în scurt timp.
UEFA a decis astăzi ca Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Milano, Inter și Atletico Madrid să fie reprimite în Asociația Europeană a Cluburilor, organizație condusă acum de președintele celor de la PSG, Nasser El Khelaifi, și din care au fost excluse imediat după ce au semnat pactul de aderare la Superliga Europei.
"Prin această decizie și după un proces exhaustiv de reintegrare și reevaluare de către ECA în ultimele luni, Comitetul executiv al ECA a concluzionat că așa-numita Superliga Europeană nu a fost în interesul comunității fotbalului și a luat în considerare decizia acestor cluburi de a abandona acest proiect. Consiliul de administrație al ECA a apreciat, de asemenea , voința declarată a cluburilor de a se implica în mod activ în dezvoltarea fotbalului în interesulul celor mulți, nu doar al câtorva cluburi. Această decizie a Consiliului de Administrație al CCE marchează sfârșitul unui episod regretabil și turbulent pentru fotbalul european și se aliniază dorinței de unitate în fotbalul european.", a fost comunicatul emis de ECA, citat de de as.com.
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
ACUM 4 ORE

Real Madrid, Barcelona și Juventus nu renunță la Superliga Europei

În ciuda amenințărilor primite din partea UEFA, Real Madrid, Barcelona și Juventus continuă să susțină că proiectul Superligii Europei poate fi pus în practică.
Cele 3 cluburi au emis în urmă cu 2 săptămâni un comunicat comun, prin care își susțin public cauza.
"Cluburile fondatoare au suferit și continuă să sufere din cauza unor presiuni și amenințări pentru a abandona proiectul și a renunța astfel la dreptul lor și datoria de a oferi soluții pentru ecosistemul fotbalistic prin propuneri concrete și dialog constructiv.
Regretăm că prietenii și partenerii fondatori ai Super Ligii se află în această poziție contradictorie după ce au semnat acele angajamente față de UEFA.
Totuși, având în vedere că problemele materiale care au dus la formarea Super Ligii nu au dispărut, afirmăm din nou că, pentru a ne onora istoria, pentru a ne respecta obligațiile față de fani, pentru binele fotbalului și sustenabilitatea economică, avem datoria de a acționa într-un mod responsabil și că continuăm căutarea de soluții potrivite, în ciuda presiunilor și amenințărilor primite de la UEFA", s-a arătat în comunicatul respectiv.
Liga
Benzema a fost jefuit în timpul meciului dintre Real Madrid și Elche! Anunțul presei din Spania
ACUM 11 ORE
Serie A
Milan și Juventus, egal pentru Inter! Derby-ul etapei din Serie A a fost unul care a lăsat de dorit
ACUM 18 ORE