Începând cu sezonul 1965-1966, UEFA a introdus regula golurilor marcate în deplasare în fazele eliminatorii, care, în caz de egalitate după cele 2 manșe, facilitează calificarea echipelor care au înscris mai multe goluri pe terenul adversarilor.
Conform The Telegraph, conducătorii forului european vor să elimine această regulă sau să o modifice substanțial. În caz că va fi scoasă definitiv, atunci orice confruntare în care scorul genaral va fi egal după cele 2 manșe, va intra în prelungiri.
Mai există și variata ca regula să fie păstrată doar pe jumătate. Asta ar însemna că se va ține cont de golurile marcate în deplasare doar până la finalul celor 90 de minute din meciul retur, nu și în prelungiri. Un exemplu elocvent este dubla manșă în urma căreia Juventus a fost eliminată de FC Porto în optimile Champions League. Torinezii au pierdut cu 2-1 la Porto și au câștigat cu același scor în retur, astfel că meciul a intrat în prelungiri. S-a terminat 3-2 pentru Juve, dar portughezii au mers mai departe deoarece au marcat de 2 ori în deplasare. Dacă regula ar fi modificată, în astfel de cazuri se va trece la executarea loviturilor de la 11 metri.
Liga Campionilor UEFA
Thomas Muller, jefuit în timpul meciului Bayern - Barcelona! Hoţii au plecat cu o avere din casa lui
14/09/2022 LA 10:48

Arsene Wenger vrea ca regula off-side-ului să fie schimbată

O propunere venită de la Arsene Wenger în privința off-side-ului va fi și ea atent analizată și e posibil ca regulamentul să fie modificat și în acest sens. Fostul antrenor al lui Arsenal, care acum lucrează în cadrul FIFA solicită ca regula off-side-ului să fie schimbată astfel încât să se dea mai mult credit atacului.
Francezul propune ca dacă orice parte a corpului atacantului este în joc în momentul pasei, să nu mai fie considerată poziție de off-side. Momentan, regulamentul prevede că dacă orice parte a corpului cu care se poate înscrie este în spatele liniei penultimului apărător trebuie dictată poziție de off-side.
Mai ales după introducerea VAR-ului au fost anulate o sumedenie de goluri din cauza unor poziții de off-side milimetrice, lucru care evident conduce la frustrări din partea celor implicați. O modificare în sensul propus de Wenger ar oferi mai multă toleranță atacanților, a căror goluri nu vor mai fi anulate pentru că au avut un vârf de gheată avans față de fundaș când au primit mingea.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona îşi strigă disperarea, după "nedreptatea" cu Bayern: "Îi puteam distruge, dar i-am iertat"
14/09/2022 LA 09:03
Liga Campionilor UEFA
Nagelsmann a explicat cum a învins-o pe Barcelona. Ce a spus de Lewandowski
14/09/2022 LA 07:31