“Preşedintele a fost foarte clar în privinţa faptului că nu precizează o dată anume pentru încheierea sezonului. UEFA analizează în prezent toate opţiunile pentru încheierea sezonului în campionatele naţionale şi cupele europene, în legătură cu Asociaţia Europeană a Cluburilor şi cu ligile europene, în cadrul unui grup de lucru înfiinţat la 17 martie. Prioritatea tuturor membrilor acestui grup este menţinerea sănătăţii publice. Este vorba de găsirea unor date pentru a se încheia toate competiţiile. Sunt analizate diferite opţiuni de disputare a meciurilor în iulie şi august dacă este necesar, în funcţie de de data reluării campionatelor şi de autorizarea acestui lucru de către autorităţi”, se arată în comunicatul UEFA.
Reacția forului european vine după ce președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat pentru ZDF că luna august este data limită pentru finalizarea actualului sezon din Champions League și Europa League.

Scrisoarea trimisă de UEFA tuturor asociațiilor membre

Liga Campionilor UEFA
Thomas Muller, jefuit în timpul meciului Bayern - Barcelona! Hoţii au plecat cu o avere din casa lui
14/09/2022 LA 10:48
O scrisoare trimisă de UEFA tuturor asociațiilor memebre încurajează finalizarea tuturor competițiilor, forul european plănuind o revizuire a calendarului pe 18 mai.
Conform planurilor UEFA, sezonul ar putea fi reluat pe 5 iunie dacă guvernele țărilor membre vor autoriza o astfel de decizie. De asemenea, ultimele partide ale sezonului se vor juca, cel mai probabil, cu porțile închise. Acesta este scenariul folosit în prezent și de cei din La Liga după o analiză a evoluției pandemiei.
La Liga și Premier League sunt membrii UEFA care au insistat cel mai mult pentru încheierea sezonului actual, chiar dacă va fi nevoie să se amâne începerea stagiunii viitoare. În acest moment însă această opțiune, de a amâna sezonul viitor, nu este luată în calcul de UEFA, care rămâne optimistă privind finalizarea campionatelor în vară.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona îşi strigă disperarea, după "nedreptatea" cu Bayern: "Îi puteam distruge, dar i-am iertat"
14/09/2022 LA 09:03
Liga Campionilor UEFA
Nagelsmann a explicat cum a învins-o pe Barcelona. Ce a spus de Lewandowski
14/09/2022 LA 07:31