Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA, somată să mute finala Champions League de la Sankt Petersburg! Unde ar putea avea loc meciul

Nicu Savin

Publicat 23/02/2022 la 19:32 GMT+2

UEFA se află în fața unei decizii dificile, pe fondul tensiunilor politice din estul Europei. Finala Champions League este programată să se dispute la Sankt Petersburg, dar forul european ar putea muta locul de disputare al marelui meci la presiunea autorităților din alte țări.

UEFA President Aleksander Ceferin thinks a 'final four' format could work again in the Champions League

Credit imagine: Getty Images

Situațșia geopolitică tensionată dintre Rusia și Ucraina afectează din păcate și sportul. Finala Champions League din acest an ar trebui să se dispute la Sankt Petersburg, pe 28 mai, dar forul european este deja presat să schimbe locația.
Conform presei engleze, autoritățile de la Londra sunt primele care au somat UEFA să ia o astfel de decizie. Ministrul de externe al Marii Britanii, Elizabeth Truss, a îndemnat cluburile la un boicot dacă finala se va juca în Rusia.
"Ar fi greșit ca finala Champions League să aibă loc în Rusia, în actualul context internațional. Ține de fiecare echipă în parte, dar dacă ar fi după mine nu m-aș prezenta la un astfel de meci", a spus Elizabeth Truss.
"Am serioase îngrijorări cu privire la evenimentele sportive care urmează să aibă loc în Rusia, cum ar fi finala Ligii Campionilor, și voi discuta cu organele de conducere relevante pe această temă", a spus Nadine Dorries, ministrul sportului din Marea Britanie, citată de Daily Mail.
Citește și:

UEFA, obligată să ia o decizie într-un timp foarte scurt

Până la finala Champions League mai sunt doar 3 luni, astfel că UEFA trebuie să ia urgent o decizie privind locul de disputare a partidei. Sursa citată notează că se ia în calcul mutarea finalei la Londra, acolo unde ar trebuie să se dispute ultimul act al ediției din 2025.
Dacă s-ar ajunge la această soluție, nu legendarul Wembley ar găzdui marele meci, ci London Stadium, arena pe care joacă West Ham United. Foarte probabil, oamenii cu putere de decizie din cadrul UEFA se vor întruni sărpămâna viitoare într-o ședință și vor decide dacă finala va rămâne la Sankt Petersburg sau se va muta în alt loc.
Rusia a găzduit o singură dată în istorie finala Champions League, la Moscova, în 2008, când Manchester United s-a impus la penalty-uri contra lui Chelsea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo