Nimeni nu putea să anticipeze un asemenea rezultat. Foarte puțini ar fi crezut că este posibil. Liverpool pierduse cu o săptămână înainte pe Camp Nou cu 3-0 grație unui Messi imposibil de oprit. Jurgen Klopp pierduse 2 dintre cele 3 vedete din atac pentru partida retur: Roberto Firmino și Mohamed Salah.
În partida tur, Jurgen Klopp l-a trimis pe teren în locul lui Firmino pe Wijnaldum pe poziția de "false 9". Olandezul nu mai jucase pe acea poziție de ani buni, însă a avut o prestație bună iar Liverpool a avut momente în care a dominat pe Camp Nou, ratând multe ocazii. Dubla lui Messi din ultima parte a partidei, alături de golul din prima repriză al lui Suarez, făceau ca o revenire să pară imposibilă.
În fața unei asemenea echipe, să joci un astfel de fotbal m-a făcut fericit complet. Am jucat între linii, am ajuns în careu, am ratat ocazii și le-am provocat probleme. Dar, la final, nimănui nu îi pasă pentru că rezultatul a fost 3-0. Pot lucru însă cu acest meci, le voi arăta băieților că se poate | Jurgen Klopp, după partida tur
Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
ACUM 6 ORE

Miracolul de pe Anfield

Liverpool avea și o altă luptă înaintea returului cu Barcelona. Era în duel direct pentru titlu cu Manchester City și nu își permiteau vreun pas greșit. A venit meciul cu Newcastle, un thriller terminat cu 3-2 după reușita lui Origi din minutul 87. În schimb, Barcelona era deja campioană și titularii din primul meci cu Liverpool au fost menajați în campionat în vederea returului.
Însă Klopp spera în continuare într-o revenire. Și le-a insuflat această încredere și jucătorilor. I-a motivat cum numai el putea să o facă.
Le-am spus jucătorilor: "Trebuie să jucăm fără 2 dintre cei mai buni atacanți din lume. Lumea din exterior nu crede că e posibil. Și, să fim sinceri, probabil e imposibil. Dar fiind vorba de voi? Pentru că sunteți voi implicați, avem o șansă". Chiar am crezut asta. Nu era vorba despre abilitatea lor tehnică, ci despre cum sunt ei ca oameni și tot ce au depășit în viețile lor. Singurul lucru pe care l-am adăugat a fost: "Dacă vom eșua, haideți să o facem în cel mai frumos mod posibil"
Fanii aveau nevoie doar de o scânteie. Au învățat să creadă în echipa lui Jurgen Klopp după un 5-4 pe terenul lui Norwich, revenirea cu Borussia Dortmund din Europa League, după victoriile cu Man City și AS Roma din sezonul precedent al UCL. Iar scânteia a venit în startul partidei - Ter Stegen a respins în față un șut al lui Henderson, însă Origi a fost pe fază și a trimis mingea în poartă. S-a declanșat un vulcan pe Anfield, jucătorii lui Klopp fiind împinși spre poarta Barcelonei.
Însă experiența acumulată în precedentele sezoane când Liverpool a pierdut finala Europa League cu Sevilla și pe cea din UEFA Champions League cu Real Madrid i-a ajutat pe jucătorii lui Klopp să învețe să sufere. Barcelona a preluat ușor inițiativa și a ratat câteva ocazii, în special prin Messi. Alisson a fost la post de fiecare dată când a fost nevoie. S-a intrat cu 1-0 la pauză, scor la care Barcelona ar fi trebui să stea liniștită. Însă liniștea era departe de vestiarul echipei lui Ernesto Valverde. La luni distanță, documentarul celor de la Rakuten TV a arătat imagini din acea seară: jucătorii Barcelonei erau agitați, neîncrezători, speriați de Anfield. Pierduseră calificarea într-o manieră similară în urmă cu un an în fața Romei și nu doreau să se repete istoria.

Slideshow

1 an de la revenirea lui Liverpool cu Barcelona

12 imagini

Însă în celălalt vestiar atmosfera era diametral opusă. Căpitanul Henderson, accidentat la genunchi în prima repriză, a luat calmante și s-a urcat pe bicicletă ca să rămână încălzit, să poată continua partida. Fundașul stânga, Andy Robertson, suferise o accidentare și trebuia înlocuit. În locul său a intrat jucător cel mai supărat în acea seară: Gini Wijnaldum, cel care era extrem de mâhnit pe Jurgen Klopp că nu-l titularizase. Olandezul a luat toată această frustrare cu el pe teren și a concretizat-o în 2 goluri imediat după pauză! Era 3-0 iar Liverpool reușea după 60 de minute să egaleze scorul la general.
Și apoi a venit momentul de geniu al lui Trent-Alexander Arnold, ajutat de copiii de mingi. Aceștia primiseră instrucțiuni clare din partea staff-ului lui Jurgen Klopp să returneze rapid mingea pentru out-uri și cornere. Echipa de analiză a clubului a observat că jucătorii Barcelonei se repliază foarte lent în apărare înainte de o fază fixă. Arnold l-a zărit pe Origi singur-singurel în careul mic și i-a trimis mingea când doar belgianul se aștepta. O mișcare rapidă din gleznă și scorul a devenit 4-0, scorul care o ducea pe Liverpool la Madrid pentru marea finală!
Jurgen Klopp a strâns toți jucătorii și staff-ul în fața celebrei peluze The Kop. Au cântat împreună You'll Never Walk Alone. O calificare în care doar ei credeau și care a adus apoi primul trofeu în era Jurgen Klopp la Liverpool, UEFA Champions League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp a detectat principalul avantaj al lui Liverpool înainte de finala Champions League
IERI LA 14:25
Liga Campionilor UEFA
Tatăl lui Luis Diaz dezvăluie secretul starului de la Liverpool: "Am crezut că va muri"
IERI LA 06:45