Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un "Napoli marțian", premieră istorică pe terenul lui Ajax. Spalletti a rescris istoria fotbalului

Cristian Mihală

Actualizat 05/10/2022 la 08:14 GMT+3

Napoli a obținut o victorie istorică în Champions League, administrându-i un scor de tenis lui Ajax, 6-1, chiar la Amsterdam. A fost cea mai usturătoare înfrângere pentru "lăncieri" din ultimii 58 de ani. Presa din Italia laudă la unison performanța trupei lui Spalletti.

Giacomo Raspadori esulta insieme a Zambo Anguissa, Ajax-Napoli, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

După 4-1 cu Liverpool și 3-0 cu Rangers, Napoli părea să aibă un examen extrem de dificil la Amsterdam, dar formația din sudul Italiei a făcut o nouă partidă mare, impunându-se cu un neverosimil 6-1.
Napoli, care nu mai marcase atâtea goluri într-un meci din Champions League, s-a impus prin golurile înscrise de Raspadori (două), Giovanni Di Lorenzo, Piotr Zielinski, Hvicea Kvaratshelia şi Giovanni Simeone, după ce ''lăncierii'' au deschis scorul prin Mohammed Kudus.
Ca atare, presa din peninsulă nu contenește cu laudele la adresa jucătorilor lui Spalletti, care confirmă în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume startul lansat din Serie A.
"Napoli, marțian: o nouă capodoperă a lui Spalletti" este titlul dat de Tuttosport, care apoi punctează: "Un Napoli irezistibil a anihilat-o pe Ajax la Amsterdam, chiar dacă "lăncierii" au deschis scorul. Napoli a practicat un fotbal perfect, total și s-a dezlănțuit pe tabela de marcaj".

Date statistice după Ajax - Napoli 1-6

Napoli a devenit prima formație din Italia care să înscrie mai mult de 10 goluri în primele 3 partide din grupele Champions League.
Ajax a suferit cea mai grea înfrângere în orice competiție din ultimii 58 de ani. Tocmai în noiembrie 1964, "lăncierii" mai pierdeau la 5 goluri, contra lui Feynoord (9-4).
Cu dubla de aseară, Giacomo Raspadori (22 de ani și 228 de zile) e al treilea cel mai tânăr jucător din istoria lui Napoli care marchează de două ori într-un meci de UCL. Doar Insigne și Milik au fost mai tineri când bifau o dublă în cea mai importantă competiție inter-cluburi pentru formația de lângă Vezuviu.
Pe primul loc în Serie A, Napoli are un sezon fabulos, iar asta se reflectă la toate capitolele.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo