Unai Emery a făcut minuni la cârma lui Villarreal, în ultimele două sezoane, reușind să câștige Europa League și să ducă echipa acum în careul de ași al Ligii Campionilor. Asta după ce pe drum a lăsat Atalanta (eliminată în meci decisiv, în grupe, în ultima etapă), Juventus și Bayern Munchen. Aseară, însă, "Submarinul" s-a scufundat la începutul reprizei secunde, pe Anfield, iar tehnicianul spaniol a avut puterea să recunoască faptul că diferența de 2-0 în favoarea lui Liverpool e una justificată.
"2-0 (n.r. pentru Liverpool) este un rezultat clar, meritat. Dar ar fi putut fi mai rău. 2-0 ne lasă totuşi o şansă, cu o altă prestaţie acasă, deci încă suntem în viaţă. Sunt nerăbdător să încep să pregătesc returul şi vreau să demonstrez că suntem capabili să le punem probleme. Referitor la deschiderea scorului, timp de 45 de minute eu cred că nu am stat rău defensiv, dar ei au meritat deschiderea scorului. Au pus presiune şi au avut ocazii", a adăugat Emery.

Unai Emery, după Liverpool - Villarreal 2-0: "Am fost tot timpul sub presiune"

Premier League
Van Dijk și Salah nu joacă împotriva lui Southampton. Ultimele vești despre starea celor doi
ACUM 21 MINUTE
Villarreal a intrat în teren cu un singur scop, să nu primească gol, astfel încât să aibă șanse importante să tranșeze calificarea în retur. În consecință, Danjuma&Co nu și-au creat nicio ocazie la poarta lui Alisson, iar Emery a încercat să explice tactica aleasă.
"Ei au fost mai buni decât noi în cele 90 de minute. Am vrut să ne creăm ocazii mai bune, iar defensiv trebuia să facem mai mult. Trebuia să recuperăm mingea şi să o păstrăm pentru a juca pe contre. Ar fi fost bine dacă nu eram tot timpul sub presiune. Am vrut să urcăm un pic cu mingea pentru a nu fi aproape de buturile noastre, să-i atragem în jumătatea noastră de teren pentru a putea pleca apoi prin spatele lor, dar nu am reuşit nimic din toate astea", a spus tehnicianul spaniol.
În ciuda rezultatului, tehnicianul lui Villarreal a încercat să le dea speranțe jucătorilor săi, dând de înțeles că soarta calificării nu e pecetluită încă.
"Trebuie să acceptăm ce s-a întâmplat în această seară (n.r.miercuri) şi să rămânem optimişti că în cele 90 de minute de săptămâna viitoare vom şti să creăm pericol folosindu-ne de meciurile cu Juve şi Bayern", a adăugat Emery.
Tehnicianul spaniol e un garant al performanțelor, în cupele europene, CV-ul său vorbind de la sine.
Liverpool a luat o opţiune pentru finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Villarreal cu scorul de 2-0 (0-0), miercuri seara, pe Anfield, în prima manşă a semifinalelor.
Formația lui Klopp a făcut un meci foarte bun şi s-a impus prin autogolul lui Pervis Estupinan (53) şi reuşita lui Sadio Mane (55). Manşa secundă se va disputa pe Estadio de la Ceramica, în data de 3 mai.
Premier League
Mbappe: "E chestiune de zile!". Celebrul L'Equipe anunță "bomba anului" pe piața transferurilor
ACUM 3 ORE
Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
ACUM 14 ORE