Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, dat pe spate de Ousmane Dembele: "Crezi ceva despre un fotbalist, apoi vezi cât greșeai"

Cristian Mihală

Actualizat 24/11/2021 la 08:32 GMT+2

Xavi a vorbit la superlativ despre Ousmane Dembele, după partida din Champions League, cu Barcelona, scor 0-0. Francezului îi expiră contractul cu gruparea blaugrana în vară, dar noul antrenor vrea neapărat să îi fie prelungită înțelegerea.

Xavi, durante el Barcelona-Benfica

Credit imagine: Getty Images

Ousmane Dembele este, în acest moment, unul dintre cele mai mari "flopuri" din istoria fotbalului. Adus pentru 135 de milioane de euro (cu tot cu bonusuri) de la Dortmund, atacantul de bandă a avut o serie interminabilă de accidentări. Ca atare, deși avea un potențial uriaș, jucătorul din Hexagon nu a crescut niciodată la nivelul sperat de Barcelona. În plus, venirea lui în 2017 a blocat negocierile cu Monaco, pentru Mbappe.
În ciuda faptului că e extrem de predispus la accidentări, Xavi are încredere că noul staff medical al catalanilor îl va pune pe picioare pe francez și acesta va deveni un fotbalist world class. Noul tehnician al Barcelonei a vorbit după meciul cu Benfica despre cât de impresionant e Dembele la antrenamente și a recunoscut că, înainte să revină pe Camp Nou, avea o impresie greșită despre acesta. Viteza, explozia și finalizarea sunt atu-uri incredibile pentru fotbalistul de 24 de ani, care, dacă nu se va mai accidenta, poate să ajungă la un nivel impresionant.
"Dembele m-a surprins enorm. Crezi despre un jucător că e într-un anumit fel, apoi vezi cât de greșită era părerea ta. E fundamental pentru Barcelona, e un învingător și face diferența în față. Avem mare nevoie de el", a spus Xavi, după duelul cu Benica, 0-0, în UCL.
Francezul a schimbat puțin fața jocului de aseară, odată introdus pe teren. Xavi a fost extrem de mulțumit de modul în care s-a mișcat acesta pe final, chiar dacă Barcelona nu a reușit să înscrie golul "izbăvirii".
"Am vorbit cu Dembele. Eu sunt optimist că va prelungi. Azi (n.r. ieri) a arătat că se poate sacrifica pentru echipă. A intrat și a dat totul, deși nu era 100% refăcut", a mai spus Xavi.
Vreau ca jucătorii să se simtă bine la antrenamente, să fie cu zâmbetul pe buze. Așa am jucat eu întreaga carieră, mereu am avut parte de o atmosferă fantastică în vestiar. Caut, totodată, ca jucătorii să nu se plictisească la ședințele de pregătire, nu poți să faci totul tactic, ai nevoie să mixezi, pentru a le aduce plăcere juccătorilor. E nevoie și de câte o glumă, o atmosferă caldă și relxantă îi va face pe jucători să fie mai buni, să câștige | Xavi
CITEȘTE ȘI:

Barcelona, șanse minime să meargă în optimile Champions League

Barcelona este pe poziția secundă în UCL, cu 7 puncte, dar problema pentru catalani e că au șanse reduse de calificare, pentru că în ultima rundă se duc la Munchen, pentru duelul cu Bayern. Vorbim despre formația care i-a dat 8 goluri în 2020, în sferturile UCL și care s-a impus în tur cu 3-0 pe Camp Nou.
Deja calificată de pe poziția întâi, formația lui Nagelsmann va juca având motoarele turate la maximum, tehnicianul german confirmând deja că jucătorii bavarezi vor face tot ce depinde de ei pentru a-l ajuta pe Lewandowski să egaleze măcar recordul incredibil al lui Ronaldo, de 11 goluri în grupele unei ediții de Champions League. Polonezul a ajuns la cota 9 în acest sezon de UCL și are nevoie de o dublă, contra catalanilor pentru a egala recordul ce părea de nebătut al lui CR7.
Nici măcar un egal nu o va ajuta pe Barcelona, în mod normal, pe Allianz Arena. Asta pentru că Benfica are meci acasă cu Dinamo Kiev, codașa grupei, care are un golaveraj de 1-9. În cazul foarte probabil în care portughezii se impun contra ucraineninlor, egalul la Munchen nu îi ajută pe Depay&Co. Pentru că ar termina grupa cu același număr de puncte cu Benfica, dar meciurile directe sunt de partea lusitanilor (s-au impus cu 3-0 pe Da Luz, în tur). Ca atare, Barcelona are nevoie să bată la Munchen pentru a merge în optimi, variantă improbabilă.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo