articol scris de Romeo Ene
Barcelona s-a apropiat la 3 puncte de Atletico după 16 partide consecutive fără înfrângere, iar calificarea în finala Cupei Regelui, după ce a întors rezultatul cu Sevilla, le oferă speranţe catalnilor să spere la miracol.
Mundodeportivo prezintă 10 motive pentru care Barcelona ar putea să spere la calificarea în sferturile Champions League:
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
24/05/2022 LA 07:23
1.Unitatea vestiarului
Într-un sezon cu multe turbulenţe, echipa arată o unitate foarte mare, veteranii îşi asumă rolul de coordonatori, iar tinerii oferă foarte multă calitate.
2.Legătura lui Messi cu restul echipei
Messi a depăşit momentul plecării lui Suarez la Atletico, iar acum are o conexiune bună cu fiecare jucător din echipă. El nu se bazează doar pe Griezmann sau Alba. A colaborat foarte bine cu Ilaix Moriba, Pedri și Braithwaite, iar Dembélé îl înţelege din ce în ce mai bine. La ultimul meci de campionat împotriva Osasunei, Messi i-a pasat lui Moriba la golul 2 al catalanilor.
3.Parcursul din campionat
Barça este implicată în lupta pentru titlu, iar asta le poate oferi catalnilor un boost de încredere pentru returul cu PSG. Până în prezent, în 2021, Barcelona a recuperat 7 puncte faţă de Atlético şi 7 faţă de Real, ceea ce a adus trupa lui Koeman pe poziţia a doua în clasament.
4.Rezultatele bune din deplasare
Barça a disputat 20 de meciuri în deplasare, dintre care a câștigat 15 și a pierdut doar 4. În Europa s-a impus pe terenurile lui Juventus (0-2), Dinamo Kiev (0-4) şi Ferencvaros (0-3), fără să primească gol.
5.Autoritatea lui Koeman
Pe parcursul perioadei în care a antrenat Barcelona, Koeman a devenit un antrenor mai impunător. Autoritatea sa și deciziile sale tactice au revitalizat un vestiar care nu mai credea în el.
https://i.eurosport.com/2021/03/06/3007225.jpg

Barcelona speră să producă o nouă "Remontada"

6.Sistemul de joc
Koeman știe când să folosească 4-3-3, iar în ultimele dispute a încercat un sistem 3-5-2. Nu numai că a adus rezultate bune, neprimind gol, dar a reuşit să fie şi pe placul echipei.
7.Remontada împotriva Sevillei
Barça a profitat de meciul cu Sevilla din Cupa Regelui pentru a se antrena în perspectiva returului de la Paris. Au marcat golul care a trimis partida în prelunigiri în minutul 94 prin Pique, iar Braithwaite a marcat golul calificării în minutul 95 al prelungirilor de pe Camp Nou. Catalanii nu au renunţat şi au crezut în şansa lor până la final.
8.Foamea de Trofee UCL
Odată cu schimbarea generaţiilor la Barcelona, tinerii şi nou-veniţii îşi arată şi ei foamea de titluri. Vor să scrie istorie pentru acest club după o perioadă grea pentru catalani.
9. Barcelona, implicată în 3 competiții
Trupa lui Koeman este singura echipă din campionat implicată în toate cele 3 competiţii: campionat, Cupă şi Liga Campionilor. Ce-i drept, în Europa este foarte greu de anticipat că vor reuşi să treacă.
10.Barcelona nu a primit gol în ultimele 4 meciuri
Barça acumulează patru meciuri la rând fără a primi gol, 3 meciuri în campionat şi unul în cupă: (Elche 3-0, Sevilla 0-2 și Osasuna 0-2) (Sevilla 3-0 în Cupă).
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31