Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antrenorul moldovenilor care au învins-o pe Real Madrid pe Bernabeu luptă în Ucraina! "Am fost uimit când am văzut poza"

Bianca Dumitru

Publicat 01/04/2022 la 09:34 GMT+3

Yuriy Vernydub, antrenorul echipei Sheriff Tiraspol, cu care a învins-o pe Real Madrid în grupele Champions League, se află de mai bine de o lună în Ucraina, unde luptă alături de forțele armate împotriva rușilor.

Yuriy Vernydub, antrenorlul lui Sheriff Tiraspol

Credit imagine: Eurosport

Yuriy Vernydub, antrenorul ucrainean al celor de la Sheriff Tiraspol, se află de mai bine de o lună în țara natală. Tehnicianul a mers în Ucraina după izbucnirea războiului pentru a-și lua familia de acolo, însă nu a mai părăsit țara, alăturându-se forțelor armate.
Boban Nikolov, mijlocașul echipei moldovene, a dezvăluit că a fost surprins de gestul antrenorului său, cu care nu a discutat foarte mult în ultimele săptămâni. Fotbalistul a declarat că el se va întoarce în Republica Moldova pentru a termina campionatul și a-și încheie contractul cu Sheriff Tiraspol.
"Antrenorul nostru s-a dus la război, el este ucrainean. Și secunzii lui sunt acolo, eu sunt plecat de vreo 12 zile din Republica Moldova. L-am sunat și mi-a spus că nu s-a întors încă. Nu știu ce se întâmplă. Nu mi-e frică să mă întorc în Republica Moldova, mă duc să termin treaba. Mai este o lună și se termină campionatul, apoi îmi inchei contractul cu Sheriff. Și la Odessa a fost o bombă, aproape de noi, dar eu zic Doamne Ferește să se întâmple ceva.
În momentul de față suntem liniștiți, cred că vom primi un semnal de alarmă dacă se întâmplă ceva. N-am mai vorbit cu antrenorul, cred că vorbește secundul cu el din când în când. Sper să se întoarcă cât mai repede. După meciul cu Braga (n.r. de pe 24 februarie) a spus că se duce să-și ia familia și că vine în 3 zile. După aceea am văzut poza cu el în război și chiar eram uimit.
Îl respect pentru decizie și îl apreciez pentru ce a făcut. Sunt și ei patrioți, ca noi. Antrenorul e foarte luptător și se bazează pe acest spirit", a declarat Boban Nikolov, potrivit AS.ro.
Citește și:

Yuriy Vernydub, victorios pe Santiago Bernabeu

Yuriy Vernydub nu este un antrenor foarte cunoscut în fotbalul european, dar în acest sezon a reușit să-și conducă echipa spre grupele Champions League, eliminându-le pe parcurs pe Teuta (Albania), Alashkert (Armenia), Steaua Roșie (Serbia) și Dinamo Zagreb (Croația).
În grupele celei mai importante competiții intercluburi de pe continent, Sheriff Tiraspol a fost repartizată în grupa D, alături de Real Madrid, Inter și Șahtior Donețk. Moldovenii au încheiat această fază a Champions League pe locul 3, cu 7 puncte obținute în urma a două victorii, cu Șahtior (2-0) și Real Madrid (1-2), și o remiză, 1-1 cu echipa din Donețk.
Ulterior, Sheriff Tiraspol a picat în Europa League, de unde a fost eliminată de Braga, în 16-imi, după loviturile de departajare, scor general 3-2.
În campionatul Republicii Moldova, echipa lui Vernydub este lider, cu 53 de puncte, având 17 victorii, două rezultate de egalitate și două înfrângeri, cu 7 etape înainte de finalul sezonului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo