Chelsea a controlat aproape în totalitate partida de pe Arena Națională. Extrem de timidă pe faza ofensivă, Atletico a expediat numai 6 șuturi, dintre care niciunul pe cadrul porții lui Mendy.
Olivier Giroud a înscris unicul gol al meciului de la București în minutul 71. Atacantul lui Chelsea a reluat spectaculos, cu o execuție din foarfecă, fără speranțe pentru Oblak.
Faza a fost inițial anulată pentru offside, apoi a fost analizată intens de tehnologia VAR. În final s-a decis că Hermoso, fundașul lui Atletico, a degajat greșit spre propriul careu. Mingea a ajuns norocos la Giroud, iar francezul a profitat de șansă și a reluat acrobatic, trimițând mingea lângă bară.
La Liga
Atletico i-a decis viitorul lui Joao Felix! Primul club interesat de transfer și cât vor madrilenii
02/12/2022 LA 16:21
S-a încheiat 1-0 pentru Chelsea, care a devenit favorită la calificare, înaintea returului.

Atletico Madrid - Chelsea 0-1, la București. Oblak: "Ne-a afectat faptul că n-am jucat acasă!"

Oblak, care a încasat un gol splendid din partea lui Giroud, consideră că datele problemei ar fi fost diferite dacă meciul cu Chelsesa s-ar fi disputat pe Wanda Metropolitano, pe stadionul obișnuit al lui Atletico:
"Ne afectează această înfrângere. Dar trebuie să ne gândim la partida retur, cred că suntem în viață dupa acest 1-0. Suntem puternici și putem face un meci mare la retur. Cred că putem întoarce rezultatul. A fost un meci strâns, dar ei au marcat un gol extraordinar.
Calificarea nu s-a jucat la București. Ne-a afectat faptul că am jucat aici din cauza situației complicate din Spania. Eram obișnuiți cu stadionul nostru. Pentru noi, Wanda Metropolitano este o fortăreață. Chiar și fără suporteri, ne-ar fi ajutat să jucăm pe terenul nostru", a declarat Jan Oblak, pentru Digisport, la finalul partidei de la București.
Premier League
Chelsea, ce lovitură! Londonezii au perfectat transferul unuia dintre marii absenți de la Mondial
28/11/2022 LA 16:36
Cupa Mondială FIFA
Argentinienii l-au găsit pe cel care îi va lua locul lui Messi! "El e succesorul său la națională"
21/11/2022 LA 07:04