Chelsea a controlat aproape în totalitate partida de pe Arena Națională. Extrem de timidă pe faza ofensivă, Atletico a expediat numai 6 șuturi, dintre care niciunul pe cadrul porții lui Mendy.
Olivier Giroud a înscris unicul gol al meciului de la București în minutul 71. Atacantul lui Chelsea a reluat spectaculos, cu o execuție din foarfecă, fără speranțe pentru Oblak.
Faza a fost inițial anulată pentru offside, apoi a fost analizată intens de tehnologia VAR. În final s-a decis că Hermoso, fundașul lui Atletico, a degajat greșit spre propriul careu. Mingea a ajuns norocos la Giroud, iar francezul a profitat de șansă și a reluat acrobatic, trimițând mingea lângă bară.
Liga
Eden Hazard, tot mai nemulțumit de situația de la Real Madrid! Anunțul jurnaliștilor belgieni
ACUM 20 ORE
S-a încheiat 1-0 pentru Chelsea, care a devenit favorită la calificare, înaintea returului.

Atletico Madrid - Chelsea 0-1, la București. Reacția lui Giroud, după ce a înscris golul victoriei

Giroud s-a prezentat la conferința de presă într-o stare de spirit excelentă. Atacantul lui Chelsea s-a bucurat enorm că a marcat golul victoriei și a recunoscut că nu s-a gândit prea mult dacă a fost sau nu offside la faza respectivă.
În același timp, campionul mondial din 2018 le-a spus jurnaliștilor să nu creadă că are un exces de încredere, ca urmare a tonului său relaxat și optimist:
"Am arătat din start intenția noastră de a controla partida. Am incercat sa le creăm probleme și am fost solizi în defensivă. Am avut ocaziile mai mari și cred că am obținut un succes meritat în această seară.
Știm cât contează un gol înscris în deplasare în cupele europene. Sunt fericit că am marcat golul victoriei. Suntem conștienți că întâlnim o echipă puternică și trebuie să rămânem concentrați pentru a termina treaba la retur. Nu am un exces de încredere, nu mă înțelegeți greșit.
Am fost fericit că mingea a intrat în poartă și nu m-am gândit dacă este offside sau nu. Până la urmă n-a fost offside, mingea a venit de la fundașul lui Atletico", a spus Olivier Giroud, pentru Digisport.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
IERI LA 15:33
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
IERI LA 15:11