Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Au defilat la Lisabona, dar Guardiola nu e mulțumit! "Puteam juca mai bine de atât!" Ce a avut de reproșat

Bianca Dumitru

Publicat 16/02/2022 la 10:18 GMT+2

Manchester City este ca și calificată în sferturile de finală ale Champions League după ce a învins-o aseară pe Sporting, în deplasare, cu scorul de 0-5. În ciuda victoriei, antrenorul Pep Guardiola a declarat că echipa sa putea arăta mult mai bine, explicând ce nu i-a plăcut în joc.

Pep Guardiola și Bernardo Silva (Manchester City)

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a demolat-o pe Sporting în manșa tur a optimilor Champions League, câștigând în Portugalia cu scorul de 0-5. Golurile victoriei au fost reușite de Mahrez, Silva, care a reușit o dublă, Foden și Sterling.
În ciuda faptului că echipa sa este ca și calificată în faza următoare a competiției, Pep Guardiola s-a arătat nemulțumit de câteva aspecte ale jocului, spunând că City ar fi putut face mai mult. Antrenorul a explicat la finalul partidei ce nu i-a plăcut și a punctat că, dacă ar fi jucat cu o echipă mai puternică, ar fi fost taxați.
În schimb, Guardiola l-a lăudat pe Bernardo Silva pentru primul său gol, pe care îl consideră "unul dintre cele mai frumoase" pe care le-a văzut.
"Trebuie să mai jucăm un meci pentru a ajunge în sferturile de finală. Jucătorii mă cunosc pe mine și felul în care lucrăm și cred că putem face mai mult de atât. Unii dintre fotbaliști s-ar putea descurca mai bine.
Sunt incredibil de fericit, vă rog să nu mă înțelegeți greșit, dar putem arăta mai bine. Există o singură regulă în fotbal: când ai mingea, să nu o pierzi. Au fost niște pase simple pe care le-am pierdut. Împotriva echipelor de vârf din Europa am fi fost pedepsiți.
Unii jucători au avut evoluții slabe, ay pierdut mingi ușoare, dar am fost atât de obiectivi. Diferența dintre cele două echipe nu este 0-5, au atacat cu foarte mulți jucători, dar i-am pedepsit pe contre.
Joao Cancelo a ratat multe mingi. Le-am permis celor de la Sporting să facă tranziții. Dar ne-am apărat bine. Avem datoria, ca manager și ca echipă, să analizăm cum ne-am descurcat colectiv. Rezultatul este un vis, o victorie atât de mare. Dar să ne amintim că am făcut un sezon aproape perfect anul trecut în Champions League, iar apoi am pierdut finala și a fost un eșec al naibii de dur.
Pe Silva îl împing mereu să marcheze mai multe goluri. Are totul, are abilitatea de a marca mai mult, cum a făcut-o acum. Ne poate câștiga jocuri. Primul său gol a fost unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut vreodată", a declarat Pep Guardiola după meciul de la Lisabona.
Citește și:

Avertismentul lui Silva pentru cei de la Sporting

La rândul său, Bernardo Silva, care a înscris de trei ori, una dintre reușitele sale fiind anulată pe motiv de offside, a spus că echipa sa trebuie să atingă un alt nivel în meciul retur, avertizându-i cumva pe adversari cu privire la ce îi așteaptă la Manchester.
Portughezul, care a fost criticat pe toată durata meciului pentru trecutul său la Benfica, a vorbit și despre ce au însemnat pentru el golurile înscrise pe stadionul Jose Alvalade.
"Cred că în prima repriză nu am fost atât de buni, nu meritam să câștigăm cu 4-0, am fost puțin neglijenți, am pierdut niște mingi ușoare în urma cărora i-am lăsat să atace. Dar am fost clinici și am avut nevoie de noroc pentru a marca atâtea goluri. Încă ne putem îmbunătăți, putem face mai multe. Uneori jucăm mai bine decât am făcut-o noi în prima repriză și nu obținem decât un 0-0. E întotdeauna loc de mai bine.
Sunt portughez și sunt de cealaltă parte a orașului, așa că a fost special să marchez aici, în orașul meu natal. A fost frumos să începem optimile cu o victorie cu 5-0. Pentru mine este întotdeauna o motivație suplimentară să vin aici, la Lisabona, pentru un joc atât de important. Mai avem o treabă de făcut la Manchester. Nu ne putem relaxa", a punctat Silva.
De cealaltă parte, antrenorul lui Sporting, Ruben Amorim, a declarat că se aștepta la un meci greu, dar nu chiar la suferința pe care a trăit-o după cel de-al treilea gol al lui City.
"Știam că va fi un meci dificil. Ei sunt probabil cea mai bună echipă din lume. De fiecare dată când ajungeau în careul nostru, marcau. Sunt o echipă grozavă și ne-au omorât de fiecare dată când au ajuns în careu. După al treilea gol a devenit suferință, nu a mai fost fotbal. Au mai multă experiență și un antrenor mai bun", a spus Amorim.
Meciul retur dintre Manchester City și Sporting este programat pe 9 martie, în Anglia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo