Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Barcelona a demisionat din elită!" Cum a reacționat presa din Spania eliminarea catalanilor din UCL

Bianca Dumitru

Actualizat 09/12/2021 la 00:44 GMT+2

Barcelona a fost eliminată din Champions League după o nouă înfrângere cu Bayern, scor 3-0, în ultima etapă a grupelor Champions League. Jurnaliștii din Spania au comentat contraperformanța echipei lui Xavi.

Gerard Pique, Ronald Araujo after Barcelona's Champions League defeat to Bayern Munich.

Credit imagine: Getty Images

Barcelona nu a reușit să câștige pe terenul lui Bayern Munchen, fiind învinsă cu 3-0 în meciul din ultima etapă a grupelor Champions League, și a ratat astfel calificarea în optimile competiției. Este pentru prima dată în ultimii peste 20 de ani când gruparea blaugrana bifează o asemenea contraperformanță.
Presa din Spania a comentat dur eliminarea Barcelonei din cea mai importantă competiției intercluburi de pe continent. În articolul principal de pe site, cei de la Marca au titrat că această echipă a catalanilor este la nivelul de Europa League, în timp ce într-un material separat jurnalistul Miguel Angel Garcia se întreabă "unde este mâna lui Xavi?", notând că formația de pe Camp Nou pare că se va chinui să câștige chiar și în a doua competiție continentală.
Jurnaliștii publicației As au scris că "Barcelona a demisionat din elita fotbalului european", punctând că echipa blaugrana nu a putut nici măcar să spere într-un miracol din cauză că Benfica a deschis rapid scorul în fața lui Dinamo Kiev, asigurându-și prezența în optimile Champions League.
Citește și:

Reacția presei din Spania după eliminarea Barcelonei din Champions League

Cei de la Mundo Deportivo au titrat: "Altă înfrângere dură o retrogradează pe Barcelona în Europa League", scriind într-un material separat de faptul că, în urma eliminării din Champions League, catalanii vor pierde o sumă uriașă de bani cu care ar fi fost recompensați de UEFA pentru accederea în fazele superioare ale competiției.
În articolul principal, jurnaliștii catalani de la publicația Sport au scris simplu că Barcelona va merge în 16-imile Europa League, în alte materiale aceștia punctând că "miracolele nu există la Munchen" și că în această seară s-a scris "un nou capitol al decăderii Barcelonei".
Echipa lui Xavi a încheiat faza grupelor Champions League pe locul 3 în clasamentul grupei E, cu 7 puncte, acumulate după cele două victorii cu Dinamo Kiev, ambele cu scorul de 1-0, și remiza cu Benfica, scor 0-0. În celelalte trei partide, catalanii au fost învinși cu scorul de 3-0, de două ori de Bayern și o dată de Benfica.
Cine e de vină pentru eliminarea Barcelonei din Champions League?
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo