Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, codașa Europei! CFR Cluj și Rangers sunt peste catalani într-un clasament realizat de UEFA

Bianca Dumitru

Publicat 01/10/2021 la 22:31 GMT+3

Barcelona a impresionat într-un sens negativ după primele două etape ale grupelor Champions League. Catalanii sunt pe ultimul loc în clasamentul privind eficiența echipelor din cupele europene.

Der FC Barcelona ist am Boden

Credit imagine: Imago

Barcelona nu are un start prea bun de sezon. Catalanii au debutat cu stângul în grupele Champions League, fiind învinși în primele două etape, cu același scor, 3-0, de Bayern și Benfica.
UEFA a realizat, după încheierea celei de-a doua etape a grupelor din cele trei competiții europene, un clasament al eficienței. În total, în analiza forului european au fost incluse toate cele 96 de echipe prezente în actualul sezon de Champions League, Europa League și Conference League.
Barcelona a reușit contraperformanța de a fi pe ultimul loc al topului eficienței după meciurile cu Bayern și Benfica, echipa lui Ronald Koeman neavând niciun șut pe spațiul porții în primele două etape ale grupelor. Clubul blaugrana este singurul din cupele europene fără șut pe poartă, având și un golaveraj negativ.
Catalanii, fără punct în Champions League până acum, au fost depășiți în statisticile UEFA și de Brondby, Rangers și Rapid Viena, din Europa League, care deși nu au reușit să marcheze în primele două partide, au încasat mai puține goluri decât Barcelona.
În plus, și Flora, Anorthosis și Maccabi Haifa, echipe calificate în grupele Conference League, au golaveraje mai bune decât cel al echipei lui Koeman. De asemenea, catalanii au fost surclasați și de CFR Cluj, care a reușit să înscrie în poarta lui Randers, obținând un punct în această săptămână, în a doua etapă a grupelor Conference League. Campioana României are 21 de șuturi la poartă, dintre care 7 au fost pe spațiul porții, în timp ce jucătorii Barcelonei au reușit doar 13 șuturi, niciunul pe poartă.

Koeman are zilele numărate pe Camp Nou

Rezultatele slabe ale echipei i-au determinat pe oficialii Barcelonei să se gândească la demiterea lui Ronald Koeman. Conform jurnaliștilor de la sport.es, Joan Laporta nu mai are răbdare cu tehnicianul olandez și e dispus să facă orice pentru a-l schimba cât mai repede.
Președintele catalanilor a convocat o ședință de urgență chiar după întoarcerea echipei din Portugalia. La discuții au participat alături de Laporta vicepreședintele Rafa Yuste, directorul sportiv Mateu Alemany și consilierul președintelui, Enric Masip. Cei 4 au stat până în jurul orei 4:00 dimineața la sediul clubului, căutând cea mai bună soluție pentru a scăpa de Koeman.
În privința posibilor înlocuitori, presa catalană insistă că Xavi Hernandez și Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, sunt primii pe listă, dar jurnaliștii apropiați de club vin și cu un nume surpriză: Andrea Pirlo.
Program Premier League etapa 7 - Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo