Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Benzema este la 6 goluri de recordul lui Cristiano Ronaldo! Francezul poate scrie istorie în Champions League

Bianca Dumitru

Publicat 11/04/2022 la 08:23 GMT+3

Karim Benzema a reușit un hat-trick pentru Real Madrid în meciul tur cu Chelsea, din sferturile de finală ale Champions League. Francezul a ajuns la 11 goluri înscrise în UCL în această stagiune și este la doar 6 reușite de recordul stabilit de Cristiano Ronaldo în sezonul 2013/14.

Karim Benzema, auteur d'un triplé face à Chelsea

Credit imagine: Getty Images

Karim Benzema este unul dintre cei mai în formă jucători de la Real Madrid în acest sezon. Săptămâna trecută, francezul a înscris cele trei goluri ale "galacticilor" în victoria cu Chelsea, scor 1-3, din manșa tur a sferturilor de finală ale Champions League, și a stabilit mai multe recorduri.
Printre altele, Benzema a ajuns la peste 80 de goluri marcate în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent de-a lungul carierei. În plus, atacantul lui Real Madrid a devenit primul fotbalist din Franța care a reușit, în ultimii circa 60 de ani, să dea minim 10 goluri într-un sezon al Champions League sau al Cupei Campionilor.
De asemenea, Benzema este primul jucător după Cristiano Ronaldo care a reușit să înscrie mai multe hat-trick-uri în fazele eliminatorii ale celei mai importante competiții intercluburi de pe continent.
Portughezul este deținătorul recordului de cele mai multe goluri marcate într-un singur sezon de Champions League. Ronaldo a înscris de 17 ori în stagiunea 2013/14, iar Benzema l-ar putea depăși în această stagiune. Francezul are deja 11 goluri reușite și, în cel mai bun caz, ar putea să mai aibă la dispoziție încă 5 meciuri în care să înscrie de 6 ori.
Real Madrid este ca și calificată în semifinalele Champions League după victoria de săptămâna trecută, iar pentru un loc în ultimul act al competiției se va duela cu învingătoarea din sfertul Atletico Madrid - Manchester City. Semifinalistele se vor decide după meciurile programate în această săptămână.
Citește și:

Benzema, unul dintre marii favoriți la Balonul de Aur 2022

Începând din acest an, Balonul de Aur va fi acordat pentru prestația avută în timpul unui sezon competițional, nu a unui an calendaristic. Ținând cont că această stagiune este aproape de final, presa internațională a realizat un clasament al fotbaliștilor care sunt favoriți să-și adjudece trofeul în 2022.
Astfel, potrivit publicației Goal, în acest moment Robert Lewandowski are cele mai multe șanse să obțină Balonul de Aur în toamna acestui an. Polonezul de la Bayern Munchen este urmat în top de Karim Benzema, golgheterul lui Real Madrid, care are un nou sezon de vis, iar podiumul este completat de Mohamed Salah, unul dintre cei mai importanți jucători de la Liverpool.
Starul lui PSG, Kylian Mbappe, este abia pe locul 4 în topul favoriților la câștigarea Balonului de Aur, în timp ce Lionel Messi, care a cucerit anul trceut al șaptelea astfel de trofeu, nu se regăsește nici măcar în top 20.
În schimb, printre cei 20 de fotbaliști cu cele mai mari șanse la distincția oferită de France Football se remarcă Vinicius Jr. (locul 9), Thomas Muller (locul 13), Dusan Vlahovic (locul 18), Erling Haaland (locul 19) și Cristiano Ronaldo (locul 20).
Top 10 favoriți la câștigarea Balonului de Aur în 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo